Панські сирники – секрети смаку

Панські сирникиЯк із звичайних сирників зробити панські? Дуже просто.  Є кілька секретів, якими  з задоволенням поділюся з вами. Ще один секрет – ці сирники можна заморозити, а потім смажити, коли з часом напряжно.

 

 

Коли приготувала ці сирники, назвати їх інакше, ніж панські, просто не змогла. Ідея перевести звичайні сирники в статус панських виникла спонтанно. Готуючи звичайні сирники, вирішила додати в сирне тісто родзинки. І тут мені на очі попалася упаковка кокосової стружки. Моментально виникла думка: а якщо додати? Подумано, зроблено. Що ж, сподівання оправдалися на 100%. Сирники вийшли бомбезні.

Панські сирники; інгредієнти

  • сир кисломолочний – 300 г;
  • манка – 4 столові ложки;
  • яйця – 1 шт;
  • цукор – 1-2 столові ложки;
  • дрібка солі;
  • кокосова стружка – 30г;
  • родзинки – 50 г;
  • цукор – 1-2 столові ложки;
  • ванільний цукор – 1 пакетик;
  • олія для смаження;
  • борошно пшеничне для підсипки.

Панські сирники: технологія приготування

Сир для панських сирників вибираємо доволі сухий. Про відсоток жирності говорити не буду, бо маю сталого фермера-постачальника. Якість продукції вище всіх похвал, в магазині такої продукції не купиш. Якщо вам попався сир надто вологий, відтисніть його через марлю, складену в два шари.

Панські сирники

Сир перекладаємо в миску розминаємо його товкачиком або вилкою.

Панські сирники

Додаємо яйце, трішки солі, цукор, ванільний цукор, манку і все старанно перемішуємо. Залишаємо сирне тісто хвилин на 15. За цей час манка набухне, втягнувши в себе надлишок вологи.

Панські сирники

Тим часом промиваємо в холодній воді родзинки. Потім заливаємо кип’ятком і залишаємо теж на 15 хвилин.Панські сирники

Родзинки гарно набубнявіли, зливаємо воду і обсушуємо їх серветкою. Додаємо родзинки і кокосову стружку до сирного тіста, переминаємо руками, щоб кокосова стружка і родзинки більш-менш рівномірно розподілилися в ньому.

Панські сирники

Підсипаємо стільницю мукою і викладаємо на неї тісто. Формуємо ковбаску  і нарізаємо на бажану товщину.

Панські сирники

Далі руками надаємо сирникам круглу форму.  Не забуваємо підсипати борошно. Щоб форма сирників була ідеальною, накриваємо сирник горнятком або склянкою і швиденько виконуючи кругові рухи, водимо нею по стільниці.

Панські сирники

Форму сирника можете оцінити.

Панські сирники

Панські сирники

Наливаємо в сковорідку олію, розігріваємо її. Вогонь не повинен бути сильним, бо сирники пригорять. А вони повинні були гарно просмаженими. Смажимо з однієї сторони до гарного золотистого кольору.

Панські сирники

Перевертаємо сирники і смажимо з другої сторони.

Панські сирники

Вимикаємо вогонь, накриваємо кришкою, хай вони дійдуть. Панські сирники готові.

Панські сирники

Готую поливку з сметани та мороженої малини, поливаю нею сирники і отримую море задоволення від їхнього смаку.

Панські сирники  Так, сирники таки дійсно панські!

P.S. Якщо хочете мати сирники на підхваті завжди, особливо, коли з часом сутужно, притрусіть піднос борошном, викладіть на піднос сформовані сирники і помістіть в морозильну камеру. Коли сирники замерзнуть, перекладіть в поліетиленовий пакетик або контейнер і зберігайте до слушного моменту.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.