Сьогодні готуватимемо різотто з куркою та овочами. В процесі приготування ви побачите особливості цієї страви.
Багато хто вважає, що різотто – це такий собі італійський плов. Ні, ні! Різотто – це не плов і, тим більше, не рисова каша. Це страва особлива. Вона може бути не тільки з м’ясом, а і з грибами, морепродуктами, овочами. Все можна комбінувати за своїм бажанням і смаком.
Батьківщиною різотто є північ Італії. Страва із-за гарного смаку, простоти і швидкого приготування поширилася по всьому світу. Точно так, як піца, лазанья, каннеллоні.
Долучимося до її приготування і ми. Сьогодні готуватимемо різотто з куркою та овочами. В процесі приготування ви і побачите особливості цієї страви.
Різотто з куркою та овочами: інгредієнти
- куряче філе – 250 г;
- рис круглий – ½ склянки;
- суміш овочів морожена (взимку) – 150 г;
- цибуля – 1 шт;
- курячий бульйон – 1 склянка;
- зелень;
- олія оливкова або соняшникова – 3-4 столові ложки;
- сіль, перець, червоний та чорний мелений перець до смаку
- приправа «Італійські трави» – 1 чайна ложка.
Різотто з куркою та овочами: технологія приготування
Помите куряче філе нарізаєм невеликими шматочками.
Подрібнюємо почищену і помиту цибулину.
Наливаємо в сковорідку олію, розігріваємо її і викладаємо подрібнену цибулю. Помішуючи цибулю, припускаємо її, щоб вона дещо зм’якла.
Перекладаємо в сковорідку м’ясо, солимо перчимо.
Як тільки м’ясо побіліє, додаємо в сковорідку заморожені овочі.
Влітку, звичайно, використовуємо свіжі овочі. А зимовий варіант з мороженими овочами додасть яскравості страві, якої так бракує в цю холодну пору.
Перемішуємо всі інгредієнти і смажимо кілька хвилин. Вимикаємо вогонь і беремося за приготування рису.
Пів склянки рису промиваємо в холодній воді, пересипаємо в баняк заливаємо курячим бульйоном так, щоб він на сантиметр покривав рис. Як тільки рис ввібрав в себе бульйон, доливаєм наступну порцію і так повторюємо поки не рис не стане майже готовим.
До речі про курячий бульйон, щоб він був завжди під рукою. Коли варю курячий бульйон, завжди 1-2 склянки заморожую та зберігаю в морозилці. Для таких випадків. Якщо немає курячого бульйону або ви не хочете збільшувати калорійність страви, рис можна за вказаною технологією приготувати на воді.
Далі перекладаємо рис в сковорідку до овочево-м’ясної суміші все гарно перемішуємо. При потребі досолюємо і доперчуємо, додаємо «Італійські трави».
Тушкуємо всю суміш кілька хвилин, до повної готовності рису, посипаємо зверху подрібненою зеленю. І накриваємо кришкою, щоб все гарно просочилося смаками. Через 15- 20 хвилин подаємо до столу. Маринований домашній огірочок вдало доповнить різотто.
Приготуйте, буде смачно!