Смачна, ароматна , ніжна, яскрава – це все про яєчню з печерицями. Чудова страва, коли не поспішаєш і хочеш насолодитися спокоєм та королівським сніданком
Яєчня на сніданок – це класика жанру. Бо вона поживна, смачна, швидко готується. Але коли нікуди не поспішаєш, можна пофантазувати і приготувати яєчню не просту, а королівську – з грибами. І не тільки, щоб просто поїсти, а ще і дістати задоволення від приготування та естетики страви.
Яєчня з печерицями: інгредієнти
Для однієї порції яєчні з грибами нам потрібно:
-яйця курячі – 2шт;
– печериці – 3-4 шт;
– цибуля – 1 шт;
– вершкове масло – 20-30 г;
– сіль, перець, чорний червоний мелений – до смаку;
– зелень.
Яєчня з печерицями: технологія приготування
Печериці мені попались пречудові. Помила їх, зняла з шкірку і зрізала ніжку
Далі нарізала плястерками. М’якуш грибочків вразив ніжно-рожевим кольором – просто фантастика!
Подрібнюємо цибулю тоненькими пів кільцями.
В сковорідці розігріла вершкове масло і виклала порізану цибулю. Вогонь під сковорідкою середній, щоб масло не горіло.
Помішуючи цибулю, смажу на легкому вогні, щоб цибуля тільки зм’якла. Звверху на цибулю викладаю прорізані печериці і накриваю сковорідку кришкою.
Через кілька хвилин перевіряю стан грибів, перeмішую їх з цибулею трішки підсолюю і приперчую і знову накриваю кришкою.
Розбиваю в тарілку два яйця, додаю сіль та перець.
Збивачкою перетворюю їх в однорідну суміш.
Всю цю процедуру роблю дуже швидко. Щоб не поспішати, можна яйця підготувати заздалегідь.
Знімаю кришку, ще раз перемішую цибулю з грибами і заливаю їх яєчною сумішшю.
Знову накриваю сковорідку кришкою і смажу яєчню. Як тільки яєчна суміш почне гуснути, посипаю подрібненою зеленню. Ще хвилинка під кришкою і знімаю з вогню. Яєчня з печерицями готова.
Перекладаю її на тарілку, додаю до яєчні порізані помідори або овочевий салат. Краса на тарілці фантастична, запах від яєчні незрівнянний. Горнятко кави вже парує. Одним словом – королівський сніданок. Не вірите? Спробуйте! А потім поділитесь своїми враженнями!