З курячих стегенець можна приготувати апетитні відбивні. Як на мене, вони набагато смачніші, ніж з грудинки.
Коли виникає потреба приготувати обід чи вечерю нашвидкоруч, я готую відбивні з курячих стегенець . Переважно для цього вибирають грудинку. Але відбивні з курячих стегенець виходять набагато смачнішими і соковитішими. Зрештою – і дешевшими.
Звичайно, стегенця можна запекти в духовці, але це займе трохи більше часу. Та і смак страви буде дещо інший.
Для відбивних вибираємо верхню частину від четвертинки, це і є стегно. Нижня частина четвертинки – це гомілка. Її ми залишимо для іншої страви.
Відбивні з курячих стегенець: інгредієнти:
- курячі стегенця – 4 шт;
- куряче яйце – 1 шт;
- сіль, приправа карі, перець мелений червоний та чорний – за смаком;
- борошно пшеничне – 3-4 столові ложки;
- паніровочні сухарі – 4-5 столових ложок;
- олія для смаження – 4-5 столових ложок.
Відбивні з курячих стегенець: технологія приготування
Курячі стегенця добре промиваємо в проточній воді, знімаємо з них шкірку. Мої коти дуже полюбляють цей делікатес..
Трошки м’ясо обсушуємо паперовим рушником. Кісточку можна виймати, а можна і залишити. Я залишаю.
Далі стегенце викладаємо на дощечку. Прикриваємо харчовою плівкою і гарно відбиваємо з двох сторін.
М’ясо солимо, перчимо, посипаємо приправою карі, Сіль і перець та карі можна замінити готовою приправою для курятини. Залишаємо м’ясо в холодильнику на півгодини, щоб маринувалося.
Тим часом в одній тарілці розбиваємо яйце до однорідного стану. На другу тарілку висипаємо пшеничне борошно, на третю – паніровочні сухарі.
Виймаємо підмариноване м»ясо з холодильника. В пательню наливаємо олії, вмикаємо середній вогонь.
Кожний шматок м’яса добре «припудрюємо» борошном з обох сторін,
потім макаємо в збите яйце.
А далі наступає черга паніровочних сухарів.
За цей час олія добре розігрілась. Перекладаємо відбивні з курячих стегенець на пательню і смажимо з обох сторін до утворення золотистої шкірочки.
Викладаємо відбивні на тарілку, можемо доповнити гарніром – картопляним пюре або запеченими в духовці печерицями.
Для тих, хто рахує калорії, ідеальне доповнення – овочевий салат.