Сливовий пиріг з газети The New York Times – один з найпопулярніших рецептів випічки в світі. Простий в приготуванні і неймовірно смачний, рекомендую!!!!
Історія сливового пирога за рецептом газети The New York Times
Існує версія, що газета на вимогу американських господинь кожного вересня, коли сезон слив був розпалі, публікувала рецепт цього пирога.
Так тривало з 1983 по 1995 рік, поки редакторам це не набридло і вони вирішили – досить. Останній раз рецепт сливового пирога був надрукований великим шрифтом і в рамочці, щоб зручніше було його вирізати для зберігання.
Чим цей пиріг зачарував? Та мим, що він, не дивлячись на простоту в приготуванні, неймовірно смачний. Воістину – все геніальне просте! Переконайтесь в цьому, не пошкодуєте.
Сливовий пиріг з газети The New York Times: інгредієнти
– пшеничне борошно – 1 склянка;
– масло вершкове – 113 г;
– цукор – ¾ склянки +2 столові ложки для посипання;
– яйце – 2 шт;
– розпушувач для тіста – 1 чайна ложка;
– дрібка солі;
– кориця – 1чайна ложка;
– сливи «Венгерка» – 12 штук
Сливовий пиріг з газети The New York Times: технологія приготування
Сливи миємо, обсушуємо
і ділимо на половинки, видаливши кісточки.
Масло розтираємо з цукром.
До масляно-цукрової суміші по одному додаємо яйця і все змішуємо до однорідного стану.
Борошно з’єднуємо з розпушувачем і дрібкою солі, добре вимішуємо.
Потрохи до масляної суміші всипаємо борошно і все акуратно розмішуємо.
Змазуємо форму маслом, присипаємо борошном. Розмір форми 24 см. Викладаємо тісто в форму, вирівнюємо поверхню. Не хвилюйтеся, що тіста мало. Воно потім гарно підросте.
Викладаємо зверху половинки слив, але в тісто їх не вдавлюємо.
Змішуємо 2 столові ложки цукру з 1 чайною ложкою кориці і посипаємо сливи зверху.
Розігріваємо духовку до 180 градусів і кладемо в неї форму з пирогом. Час випікання 40 хвилин. На поверхні повинна утворитися рум’яна скоринка а сливи набути бордового кольору. Готовність пирога перевіряємо зубочисткою – на ній не повинно бути залишків тіста.
Спечений сливовий пиріг з газети The New York Times виглядає розкішно Під дією високої температури цукор на сливах карамелізується, а сама слива з ніякої зелепужки перетворюється в бурштинову красуню в бордовій мантії.
The New York Times пропонує подавати його з кулькою ванільного морозива.
Смачного!!!