Якщо вам смакує спаржева квасоля, то варто приготувати цей салат. Він вам точно сподобається, бо теплий салат зі спаржевою квасолею завойовує прихильників з першої ложки.
Салат, незважаючи на простоту, дуже смачний та яскравий. Готується швидко, а зі столу зникає ще швидше.
Салат зі спаржевою квасолею: інгредієнти
– спаржева квасоля ( дрібна) – 250 г;
– морква – 1 шт;
– цибуля ріпчаста – 1 шт;
– перець болгарський – 1 шт;
– куряче філе – 1 шт;
– кетчуп томатний – 3-4 ст. ложки;
– олія рослинна – 3-4 столові ложки;
– соєвий соус – 1 столова ложка;
– сіль, чорний та червоний мелений перець до смаку
Салат зі спаржевою квасолею: технологія приготування
Спаржеву квасолю відварюємо в підсоленій воді до готовності. Відкидаємо на друшляк, щоб вода стекла.
Помите куряче філе нарізаємо невеличкими шматочками.
Почищену і помиту цибулю нарізаємо півкільцями.
Моркву натираємо на тертці.
Помитий перець розрізаємо навпіл, чистимо від насіння і нарізаємо шматочками.
Перекладаємо на пательню з розігрітою олією курятину. Смажимо її, помішуючи, поки м’ясо не побіліє. Солимо та перчимо.
Перекладаємо до м’яса цибулю, моркву та перець і продовжуємо тушкувати, накривши пательню кришкою.
Як тільки овочі зм’якнуть, вливаємо до тушкованої суміші кілька ложок кетчупу.
Якщо кетчупу під рукою немає, можна його замінити помідорами, попередньо знявши з них шкірку і збивши в однорідну масу блендером. Можна просто порізати шматочками.
Додаємо до овочів ложку соєвого соусу. Якщо вам не подобається смак соусу, можна його не додавати.
Тепер прийшла пора квасолі. Перекладаємо до тушкованих овочів з м’ясом перемішуємо і тушкуємо кілька хвилин.
При бажання можна додати 1-2 зубки, розчавлених часникодавкою.
Посипаємо подрібненою зеленню і подаємо до столу