Сьогодні у нас смачна гастрономічна пропозиція – курячі крильця в духовці. Вони підкорять вас своїм смаком та ароматом. Бо крильця завжди виходять дуже смачні – зовні з хрусткою скоринкою і соковиті всередині!
Запропонований варіант – один з найпростіших кулінарних варіантів приготування курячих крилець в духовці. Звичайно, можна змінити склад маринаду і спецій за своїм уподобанням Для маринаду можна використати мед, гірчицю, кетчуп чи майонез. В результаті отримаємо зовсім інший смак. Поле для кулінарних експериментів безмежне. Тим кулінарія і цікава! Тому запечені курячі крильця мають мільйони своїх шанувальників!
Варто відзначити, що запечені курячі крила добре поєднуються практично з будь-яким гарніром: і з картоплею, і з пастою, і рисом.
Щоб заощадити час. можна курячі крильцяв духовці запекти разом з картоплею. Виходить також дуже смачно.
Якщо утримуєтеся від гарніру, доповніть смажені крильця овочевим салатом або соусом.
Соуси – то окрема тема! Ароматний вишневий соус або пекельно-гострий соус Табаско апетитно обволікає кожний шматочок і робить цю страву ще вишуканішою.
Смажені курячі крильця до столу можна подавати гарячими та холодними, смачно буде завжди.
Експериментуйте та смакуйте з задоволенням!!!
Курячі крильця в духовці: інгредієнти
– курячі крильця – 1 кг;
– соєвий соус – 3-4 столові ложки;
– олія оливкова – 2 столові ложки;
– «Італійські» або «Прованські» трави» – 1 столова ложка;
– сіль, чорний, червоний мелений перець, паприка, куркума – до смаку;
– часник -5-6 зубочків.
Курячі крильця в духовці: технологія приготування
Курячі крильця добре промити в воді, видалити залишки пір’я. Дати воді стекти або підсушити на паперовому рушнику.
Скласти їх в миску
Почистити і помити зубочки часника.
Додаємо до крилець всі спеції, сіль, сухі трави, олію, соєвий соус,витискаємо часникодавкою почищений часник.
Все гарненько переміщуємо закриваємо плівкою або кришкою і ставимо на кілька годин в холодильник – хай маринується. Якщо дуже спішмо, то однієї години буде достатньо.
Далі деко вистеляємо папером для випічки або фольгою, змазуємо олією і викладаємо замариновані крильця.
Можна і не вистеляти папером, але потім мити деко довго і нудно. Таки варто спрощувати собі роботу і берегти свій манікюр.
Ставимо крильця в розігріту до 180 градусів духовку на 30- 40 хвилин. Поступово аромат запечених крилець починає заповнювати кухню.
Виймаємо крильця з духовки, і викладаємо їх на тарілку.
А далі – хто з картоплею, хто з салатом, а хтось встигає і з тим і тим.
Не встигла оглянутися, як крилець не стало. Далі бенкетували Джоллі та Цяця.
Смажені курячі крильця до столу можна подавати гарячими та холодними, смачно буде завжди. Експериментуйте та смакуйте з задоволенням!!!