Мариновані закусочні помідори нашвидкуруч

мариновані закусочні помідориМариновані закусочні помідори нашвидкуруч сподобаються поціновувачам гострих закусок. Хоча, якщо дати менше гострого перцю, вони смакуватимуть всім.
Гостренькі мариновані помідори чудово смакуватимуть зі стейком, шашликом, зі смаженою або печеною картоплею, вони урізноманітнять ваше меню.

 

 

 

Спосіб приготування цих гострих закусочних помідорів простий до примітивності. Затрата часу мінімальна, смак чудовий!!!

Мариновані закусочні помідори нашвидкуруч: інгредієнти

Треба сказати, що рецепт приблизний, корегуємо його складові на свій смак.
– помідори – 5-6 шт. середнього розміру;
– перець болгарський – 2-3шт;
– часник – 4-5 зубочків;
– зелень: петрушка, базилік;
– оливкова олія – 1 столова ложка:
– оцет бальзамічний – 1 столова ложка;
– перець гострий – невеличкий шматочок;
– чорний мелений перець – ½ чайної ложки;
– сіль – 1 чайна ложка;
– цукор – 1 столова ложка .

Мариновані закусочні помідори нашвидкуруч: технологія приготування

Помідори для цієї закуски вибираємо дозрілі, м’ясисті без зеленого стержня всередині, але не надто м’які.

мариновані закусочні помідори

Дуже гарно виглядають на тарілці різнокольорові помідори – червоні, жовті, рожеві. Але це так, до слова.

Подрібнюємо ножем помиту зелень. Якщо вам не подобається базилік, можна його замінити гілочкою селери або кропу.

мариновані закусочні помідори
Беремося за болгарський перець. Він має бути м’ясистим, соковитим. Миємо, вибираємо серцевинку. Перекладаємо в чашу блендера. Почищений і помитий часник, кусочок перцю чилі також відправляємо туди.

мариновані закусочні помідори

З перцем чилі потрібно бути обережним. Щоб не переперчити, варто його додавати шматочками. Блендером збиваємо все в однорідну масу.

мариновані закусочні помідори

Додаємо сіль, цукор, мелений чорний перець, оливкову олію, бальзамічний оцет, подрібнену зелень Якщо немає бальзамічного оцту, його можна замінити яблучним, винним або звичайним.

мариновані закусочні помідори
Перемішуємо отриману заправку і пробуємо її на смак. Суміш повинна бути доволі солоною і гострою.
Помідори ще частково вберуть в себе сіль. пустять сік і смак дещо зміниться. Цукор теж коригуємо під свій смак . Якщо помідори солодкі, кількість цукру можна зменшити.

Отже, помідори помили і порізали гострим ножем на четвертинки. Якщо помідора великувата, то четвертинки можна поділити ще навпіл. Вони швидше промаринуються.

мариновані закусочні помідори
Беремо чисту скляну банку і вливаємо на дно 2 ложки заправки викладаємо шар порізаних помідорів. Знову кілька ложок заправки і шар помідорів. І так, поки не заповниться банка. Вказана кількість інгредієнтів розрахована на банку ємністю 1 л. Якщо заправки не вистачило, не хвилюйтеся. Помідори ще випустять свій сік.
Закриваємо банку тугою кришкою і ставимо в холодильник.

мариновані закусочні помідори

Через день перевертаємо банку з помідорами догори ногами. Що помідори замаринувалися швидше, не ставте їх в холодильник. Однієї доби буде достатньо. В холодильнику вони маринуються довше -2 доби (фізика працює). В такому випадку перевертаємо їх 4 рази.

мариновані закусочні помідори
Замариновані помідори зберігаємо в холодильнику. Приготуйте, не пошкодуєте, це дуже смачно!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.