М’ясо під овочами в духовці

м'ясо під овочами в духовціЯкщо у вас є гарний шматок м’яса, а ви не знаєте що з нього приготувати, скористайтеся цим рецептом, не пошкодуєте. М’ясо під овочами в духовці готується з продуктів, які є в кожному холодильнику, готується швидко і просто, без всяких викрутасів. Ця страва ідеально підходить на щодень, і на свято.

М’ясо під овочами в духовці

Інгредієнти:
– свинина – ошийок або (полядвиця) – 0,5 кг;
– морква – 1шт. середнього розміру;
– твердий сир – 80 г;
– томатний соус або кетчуп – 2 ст. ложки;
– ріпчаста цибуля – 1 шт. середнього розміру;
– солодкий болгарський перець – 1 шт;
– рослинна олія – 2-3 ст. ложки;
– сіль, перець червоний та чорний мелений, карі – до смаку;
– лимоннй сік – 2 ч. ложечки;
– приправа « Прованські трави» – до смаку.

М’ясо під овочами в духовці: технологія приготування

Для цієї страви ідеально підійде свинячий ошийок або полядвиця.

м'ясо під овочами в духовці

Кусок м’яса добре промиваємо в холодній воді, обсушуємо паперовим рушником. Розрізаємо на порційні куски товщиною 2,5-3 см. Далі м’ясо кухонним молоточком добре відбиваємо з обох сторін.

м'ясо під овочами в духовці
Солимо, перчимо, посипаємо ароматними травами і скроплюємо лимонним соком.

м'ясо під овочами в духовці

Складаємо шматочки гіркою і відправляємо в холодильник. Потрібно щоб воно промаринувалося 1-2 години. Найкращий варіант – підготувати м’ясо звечора.
Коли м’ясо замаринувалося, беремося за овочі.

Моркву миємо чистимо, ще раз миємо і натираємо на терці.

м'ясо під овочами в духовці

Почищену і помиту головку цибулі також подрібнюємо.

м'ясо під овочами в духовці

Далі наступає черга перцю. Він може бути свіжий або заморожений з осені. Якщо перець свіжий, нарізаємо його смужечками, якщо перець заморожений, розморожуємо.

Твердий сир натираємо на терці

м'ясо під овочами в духовці

Розігріваємо в пательні 2 столові ложки олії, викладаємо моркву, цибулю, перець та кетчуп або томатний соус.

м'ясо під овочами в духовці

Солимо, перчимо і тушкуємо 1-2 хвилини, щоб овочі прив’яли.

м'ясо під овочами в духовці
Змазуємо деко олією і викладаємо мариновані шматки м’яса.

м'ясо під овочами в духовці

Зверху на м’ясо – тушковані овочі, а на овочі – сир.

м'ясо під овочами в духовці

Поміщаємо деко з м’ясом під овочами в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.
Виймаємо деко з духовки. М’ясо під овочами виглядає дуже апетитно, а його запах стрімко заповнює кухню.

м'ясо під овочами в духовці

Викладаємо порційні куски на тарілки. Ідеально смакує з картопляним пюре або пастою. Ті, хто слідкує за власними кілограмами, сміло може замінити картоплю чи пасту салатом або маринованими помідорами та огірочками.

м'ясо під овочами в духовці
Свинину можна замінити телятиною або курятиною, буде не менш смачно.’

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.