Якщо у вас є гарний шматок м’яса, а ви не знаєте що з нього приготувати, скористайтеся цим рецептом, не пошкодуєте. М’ясо під овочами в духовці готується з продуктів, які є в кожному холодильнику, готується швидко і просто, без всяких викрутасів. Ця страва ідеально підходить на щодень, і на свято.
М’ясо під овочами в духовці
Інгредієнти:
– свинина – ошийок або (полядвиця) – 0,5 кг;
– морква – 1шт. середнього розміру;
– твердий сир – 80 г;
– томатний соус або кетчуп – 2 ст. ложки;
– ріпчаста цибуля – 1 шт. середнього розміру;
– солодкий болгарський перець – 1 шт;
– рослинна олія – 2-3 ст. ложки;
– сіль, перець червоний та чорний мелений, карі – до смаку;
– лимоннй сік – 2 ч. ложечки;
– приправа « Прованські трави» – до смаку.
М’ясо під овочами в духовці: технологія приготування
Для цієї страви ідеально підійде свинячий ошийок або полядвиця.
Кусок м’яса добре промиваємо в холодній воді, обсушуємо паперовим рушником. Розрізаємо на порційні куски товщиною 2,5-3 см. Далі м’ясо кухонним молоточком добре відбиваємо з обох сторін.
Солимо, перчимо, посипаємо ароматними травами і скроплюємо лимонним соком.
Складаємо шматочки гіркою і відправляємо в холодильник. Потрібно щоб воно промаринувалося 1-2 години. Найкращий варіант – підготувати м’ясо звечора.
Коли м’ясо замаринувалося, беремося за овочі.
Моркву миємо чистимо, ще раз миємо і натираємо на терці.
Почищену і помиту головку цибулі також подрібнюємо.
Далі наступає черга перцю. Він може бути свіжий або заморожений з осені. Якщо перець свіжий, нарізаємо його смужечками, якщо перець заморожений, розморожуємо.
Твердий сир натираємо на терці
Розігріваємо в пательні 2 столові ложки олії, викладаємо моркву, цибулю, перець та кетчуп або томатний соус.
Солимо, перчимо і тушкуємо 1-2 хвилини, щоб овочі прив’яли.
Змазуємо деко олією і викладаємо мариновані шматки м’яса.
Зверху на м’ясо – тушковані овочі, а на овочі – сир.
Поміщаємо деко з м’ясом під овочами в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.
Виймаємо деко з духовки. М’ясо під овочами виглядає дуже апетитно, а його запах стрімко заповнює кухню.
Викладаємо порційні куски на тарілки. Ідеально смакує з картопляним пюре або пастою. Ті, хто слідкує за власними кілограмами, сміло може замінити картоплю чи пасту салатом або маринованими помідорами та огірочками.
Свинину можна замінити телятиною або курятиною, буде не менш смачно.’