Баранячі реберця на картопляній подушці

Баранячі реберця на картопляній подушціПродовжуємо готувати страви з баранини. Шурпу, люля кебаб ми вже готували. А ось як приготувати баранячі реберця? Можна з них приготувати суп. Але я сьогодні пропоную дуже смачну страву – реберця на картопляної подушці. Хоча ця страва готується дуже просто і швидко, смак у неї … Хм, як розповісти про смак? Не вийде. Ви його відчуєте, тільки коли самі приготуєте баранячі реберця на картопляної подушці.

 

 

Як приготувати баранячі реберця на картопляної подушці

Інгредієнти:

– баранячі реберця – близько 1 кг;
– картопля – 800 г;
– ріпчаста цибуля – 1 велика головка;
– соєвий соус – 1 ст. ложка;
– оливкова олія – 1-2 ст. ложки;
– виноградний або яблучний оцет – 1 ст. ложка;
– часник – кілька зубків
– сіль, перець червоний пекучий, перець чорний мелений, зіра, куркума – за смаком
– приправа до картоплі;
– приправа «Французькі трави». Її можна замінити сумішшю сухого базиліка, майорану і орегано.

Майстер-клас: Як приготувати баранячі реберця на картопляної подушці

Розділяємо баранячі реберця на окремі порції, промиваємо їх гарненько в холодній воді. Залишаємо, щоб вода стекла. Просушуємо паперовим рушником і перекладаємо їх в миску, в якій вони будуть маринуватися.

Баранячі реберця на картопляній подушці
Підготовлені реберця солимо, додаємо всі спеції, поливаємо виноградним або яблучним оцтом, соєвим соусом і оливковою олією.

Цибулю і часник подрібнюємо блендером і перекладаємо до реберець.

Баранячі реберця на картопляній подушці

Все ретельно перемішуємо і залишаємо на кілька годин маринуватися. Найкраще – в холодильнику на ніч.

Баранячі реберця на картопляній подушці

Чистимо та миємо картоплю. Якщо вона велика, ділимо на дві або чотири частини. Дрібнішу – на дві. Картоплю солимо, додаємо приправу для картоплі і трохи оливкової олії. Все добре перемішуємо і залишаємо на 10-15 хвилин.

Баранячі реберця на картопляній подушці
Тим часом готуємо кулінарний рукав, викладаємо його на деко закладаємо в рукав шар картоплі.

Баранячі реберця на картопляній подушці
Зверху на картоплю викладаємо реберця. Закриваємо кінці рукава кліпсами.

Баранячі реберця на картопляній подушці

Включаємо духовку, прогріваємо її до 200 градусів і поміщаємо туди деко з рукавом.
Через 15 хвилин зменшуємо температуру в духовці до 180 градусів.
Ще через 45 хвилин розкриваємо рукав, розсовуємо його в сторони, включаємо гриль на 10 хвилин. Коли реберця зарум’янилися, перевертаємо їх і запікаємо ще 10 хвилин.

Баранячі реберця на картопляній подушці

Треба зазначити, що час приготування на грилі досить індивідуальний, він залежить від температури гриля і висоти розташування дека в духовці.

Викладаємо баранячі реберця і картоплю на тарілку. До баранячих реберець з картоплею ідеально підійдуть мариновані огірки і помідори, кетчуп, соус ткемалі, гострий соус з ґоґодзів або вишні.

Баранячі реберця на картопляній подушці
Як приготувати баранячі реберця ви вже знаєте. За цим рецептом можна готувати і свинячі, і телячі реберця, але їх смак вже буде дещо іншим.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.