Рецепт цветаєвського яблучного пирога

рецепт цветаєвського яблучного пирогаБажаєте смачного і незвичайного десерту? Приготуйте цветаевский пиріг з яблуками. Солодка ніжність сметани ідеально поєднується з яблучною кислинкою. Тісто пирога настільки тоненьке, що практично тане в роті. Одним словом, рецепт цветаевского яблучного пирога варто взяти собі на замітку.

 

Чому це пиріг називається цветаєвським

Ясно одне – його назва пов’язана з ім’ям сестер Цветаєвих – Марини і Анастасіі. Пиріг подавали до чаю, коли сестри у себе дачі приймали гостей.

рецепт ціетаєвського яблучного пирогаДеякі автори в своїх кулінарних дослідженнях пишуть, що пиріг пекла Марина. Але дослідники біографії Марини Цветаєвої в один голос стверджують, що поетесою вона була від Бога, а ось господинею – ніякою.

Не так важливо хто цей пиріг готував, важливий його неповторний смак – солодка ніжність сметани з яблучною кислинкою. Приготуйте цветаевский пиріг з яблуками, не пошкодуєте.

Інгредієнти для тіста:

рецепт ціетаєвського яблучного пирога

– 250 грам пшеничного борошна вищого сорту;

– 150 грам вершкового масла або маргарину;

– ½ склянки сметани;

– 1,5 чайної ложки розпушувача для тіста;

– дрібка солі.

Інгредієнти сметанної заливки для цветаєвського яблучного пирога

-1 яйце;

– 1 склянка цукру;

– 1 склянка домашньої сметани;

– пакетик ванільного цукру;

– 2 столових ложки борошна;

– 5-6 великих кислих яблук;

– сік з половинки лимона.

Цветаєвський пиріг: покроковий рецепт

На слабкому вогні необхідно розтопити вершкове масло або маргарин.

рецепт ціетаєвського яблучного пирога

Додаємо до розтопленого масла просіяне борошно, яке попередньо змішали з розпушувачем та дрібкою солі, і сметану.

рецепт ціетаєвського яблучного пирога

Швидко замішуємо тісто. Воно виходить дуже м’яким і пластичним.

рецепт ціетаєвського яблучного пирога

У форму для випічки руками викладаємо тісто. Вийде така собі кошик.

рецепт ціетаєвського яблучного пирога

рецепт ціетаєвського яблучного пирога
Приступаємо до підготовки начинки для цветаевского яблучного пирога.
Очищаємо яблука від шкірки і нарізаємо їх на тонкі пластинки. Щоб нарізані яблучні скибочки не потемніли, скроплюємо їх лимонним соком.

рецепт ціетаєвського яблучного пирога

Збиваємо яйце з цукром в однорідну масу.

рецепт ціетаєвського яблучного пирога

Додаємо сметану, ванільний цукор, борошно і продовжуємо збивати. Стежимо, щоб не в заливці залишалися грудочки борошна.

рецепт ціетаєвського яблучного пирога

Нарізані яблука викладаємо у форму рівним шаром нарізані яблука.

рецепт ціетаєвського яблучного пирога

Заливаємо яблука сметанною заливкою.

рецепт ціетаєвського яблучного пирога

Розігріваємо духовку до температури 180 градусів і поміщаємо в неї пиріг на 45-50 хвилин.

рецепт ціетаєвського яблучного пирога

Щоб не поламати пиріг, даємо йому можливість повністю охолонути у формі.

рецепт ціетаєвського яблучного пирога

Тільки після цього знімаємо бортики і перекладаємо пиріг на тарілку.

рецепт ціетаєвського яблучного пирога

Рецепт цветаевского яблучного пирога гарний тим, що всі його інгредієнти можна знайти практично в будь-якому холодильнику. Спосіб приготування його настільки простий, що не вдатися він просто не може.

рецепт ціетаєвського яблучного пирога
Тепер ви вже знаєте як приготувати цветаєвский пиріг. Справа залишилася за малим – втілити ідею в життя.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.