Білі гриби в сметані – це найсмачніша страва, яку можна приготувати з дарів лісу. Процес приготування дуже простий та швидкий. А смак? Смак – божественний! Спробуйте, і ви самі переконаєтесь в цьому.
Білі гриби в сметані
Інгредієнти:
– гриби білі – 1 кг;
– цибуля – 2шт;
– сметана домашня – 0, 5 л;
– борошно – 2 ст. ложки;
– олія – 3-4 ст. ложки;
– лавровий листок, сіль, перець чорний мелений до смаку;
– часник -1-3 зубки;
– олія для смаження.
Білі гриби в сметані: технологія приготування
Білі гриби чистимо від залишків землі, листя, трави.
Щоб вони добре відмилися від решток бруду, заливаємо добре підсоленою водою, хай помокнуть хоча б пів години.
Далі гриби промиваємо в проточній воді і нарізаємо на не на надто дрібні шматочки, видаляючи пошкоджені і червиві частинки.
Чистимо цибулю і подрібнюємо її.
В сковорідку наливаємо кілька ложок олії, розігріваємо її і викладаємо подрібнену цибулю. Тушкуємо ЇЇ, щоб воно трішки «прив’яла» і стала напівпрозорою.
Викладаємо на сковорідку порізані сирі гриби, перемішуємо їх з цибулею.
Продовжуємо тушкувати гриби на легкому вогні. Солимо перчимо.
Як тільки гриби зм’якнуть, перекладаємо в баняк і заливаємо сметаною, вкидаємо лавровий листок. Тушкуємо в сметані 10 хвилин. В кінці додаємо розчавлений часник, доперчуємо і досолюємо до потрібного смаку.
Якщо бажаєте, щоб страва було більш густої консистенції, можна ложку підсмаженого борошна розвести невеликою кількістю і додати до білих грибів у сметані. Кілька хвилин покипить і страва готова.
При бажанні, до білих грибів в сметані можна додати подрібнену зелень кропу. Петрушку – не варто, її запах, на відміну від кропу, приглушить ніжний аромат грибів.
Білі гриби в сметані чудовий додаток до картоплі, банушу, пасти, голубців.