Про користь малини розповідати немає сенсу. Всі добре знають: раз простуда – дістаємо з комірки малинове варення. Але ми його готуємо не тільки із-за лікувальних властивостей. Чудовий смак та надзвичайний аромат роблять малинове варення улюбленим.
Малинове варення: чому вибираємо мультиварку
Власне, щоб не втратити аромат та смак, необхідно знайти правильне співвідношення ягід та цукру, а ще – скоротити час приготування.
Ідеальне приготування малинового варення – в мультиварці. Крім того, що зберігається смак та аромат ягоди , досягається і бажана його консистенція, а також зменшується затрата часу та трудоємкість процесу приготування.
Малинове варення в мультиварці
Інгредієнти:
– малина – 1,5 кг;
– цукор – 700-800 г;
Малинове варення в мультиварці: технологія приготування
Готувати будемо малинове варення в мультиварці MOULINEX CE500E
Перш за все, малина повинна бути свіжозірваною, тільки в цьому випадку малинове варення буде смачним та ароматним.
І тут виникає питання: мити ягоди чи не мити?
Вже по зовнішньому виду малини можна визначити де її і коли збирали. Якщо ягода лісова або зібрана у своєму саду, який далеко від дороги чи якогось промислового виробництва, мити не треба, достатньо перебрати.
В іншому випадку – якщо малина викликає найменші сумніви, споживати таку малину не вартує. Миття нічого не дасть, а перетворить ягоди в кашу, з якої стече весь смачний сік. Ось такі мої міркування.
Отже, перебираємо малину, видаляємо всі пошкодженні і підгнилі ягоди.
Перебрану малину кладемо в чашу мультиварки, пересипаючи її цукром. Вибираємо режим «мультишеф» – температура 120 градусів, час – 30 хвилин.
Мультиварку залишаємо відкритою. Як тільки варення закипить, на ньому появиться пінка.
Знімаємо акуратно пінку ложкою. Хоча пінку можна і не знімати, при варці вона залишиться на стінках чаші. Але сила привички перемагає – знімаю.
Вмикаємо ще один цикл «мультишеф». Поки варення готується, стерилізуємо в мікрохвильовій пічці баночки, а в банячку – кришки.
Кипляче варення швидко розкладаємо в гарячі стерильні баночки і герметично закриваємо стерильними кришкам.З вказаної кількості малини та цукру виходить 2 пів літрові баночки. Викладаємо їх на стіл «догори ногами», хай охолонуть. А далі – до комірки, чекати свого часу.
А кілька ложок, що не вмістилися в баночки, намазуємо на кусочок свіжого багета, і ням, ням, ням. Смакота!!!