Давайте приготуємо вишневе варення – не просте, а з секретом. Секретом стануть два інгредієнти: горіхи та лікер «Амаретто». Вони нададуть вишневому варенню особливого вишуканого смаку
Більше, ніж впевнена, вишневе варення з секретом вам дуже посмакує. Особливо за чашечкою чаю в колі друзів.
Вишневе варення з секретом
Інгредієнти:
– 2 кг вишень без кісточок;
– 700 г цукру;
– жменя волоських горіхів;
– 70-100 г лікеру «Амаретто».
Вишневе варення з секретом: технологія приготування
Обриваємо з вишень хвостики, видаляємо листочки. Промиваємо вишні у холодній воді, перекидаємо вишні на друшляк і даємо воді стекти.
Видаляємо з вишень кісточки.
Пересипаємо їх цукром.
Кілька разів перетрушуємо вишні, щоб вони випустили сік, в якому цукор повинен розчинитися повністю.
Тим часом чистимо горіхи від шкаралупи і перетинок.
Почищені ядра подрібнюємо.
Баняк з вишнями ставимо на вогонь доводимо до кипіння, знімаємо пінку.
Подрібнені горіхи додаємо до вишень і варимо варення на легкому вогні ще хвилин сорок, помішуючи його час від часу.
Вливаємо в готове варення лікер «Амаретто» і ретельно розмішуємо.
Даємо суміші можливість покипіти ще хвилину. Вишневе варення з секретом готове.
Швидко розливаємо в стерильні банки і закриваємо простерилізованими кришками.
З вказаної кількості продуктів виходить приблизно одна літра варення.