Вишневий аромат наповнює кухню – готую вишневе варення та компот на зиму. Завтра готуватиму вареники, вже і вишні підготувала. Які ж вони смачні – з солодкою сметаною або медом!
Раптом в голову приходить ідея: вареники почекають, треба попробувати зробити гострий вишневий соус до м»яса, такий, як соус з полуниць.
Яскравий привабливий колір, чудовий аромат, натуральна кислинка – все це зробить соус, як на мене, неперевершеним.
Гострий вишневий соус
Інгредієнти:
– 1,5 кг вишень;
– 6-10 ложок цукру;
– ½ чайної ложечки солі;
– ½ чайної ложечки чорного меленого перцю;
– ½ чайної ложечки меленого перцю чилі;
– 2-3 столових ложки бальзамічного оцту;
– 5 зернят коріандру;
– 5 зерен духмяного перцю;
– 1 маленький стручок перцю чилі;
– 1 лавровий листок;
– 1 чайна ложечка меленої кориці;
– дрібка мускатного горіха;
– невеличка гілочка розмарину.
Гострий вишневий соус: технологія приготування
Вишні промиваємо в проточній воді. Видаляємо з вишень кісточки.
Міксером перетираємо вишні в однорідну масу.
Ставимо банячок з вишневою масою на сильний вогонь і доводимо її до кипіння. Зменшуємо вогонь до мінімуму, додаємо лавровий листок, коріандр, духмяний перець та порізану на кусочки перчинку чилі.
Постійно помішуючи, доводимо густину майбутнього гострого вишневого соусу до бажаної густини.
Як тільки вишнева маса стала потрібної консистенції, додаємо до неї сіль, цукор, чорний і червоний мелений перець, розмарин, мелену корицю,подрібнений мускатний горіх. Гарно все розмішуємо і варимо соус ще кілька хвилин. Звичайно, соус пробуємо на смак, додаючи певні інгредієнти, які більше до смаку. Часом вишні бувають доволі квасні, тому цукор корегуємо на свій смак.
Далі вливаємо бальзамічний оцет, ретельно розмішуємо, ще хвилинку соус має побулькати.
А далі розливаємо в стерильні баночки і закриваємо стерильними кришками.
Перевертаємо наповнені баночки з гострим вишневим соусом догори ногами, шоб вистиг. Для цього соусу вигідно використовувати 250 грамові банки.
Ну а далі? А далі – ідеальне доповненя до люля кебабу, шашлика, буженини. Особливо смачний цей соус з запеченою качкою або гускою.
Признаюсь чесно: смак соусу перевершив всі мої гастрономічні передчуття – бомба!!!