Як приготувати будженину

як приготувати буженинуЗ упевненістю можна сказати, що будженина – одна з найпопулярніших страв української кухні, без якої не обходиться жодне свято. А на великодньому чи різдвяному столі її присутність просто обов’язкова. Пропонуємо вам рецепт, за яким будженина готується дуже легко i просто.

 

Способів приготування будженини існує багато. Але найсмачнішою вона виходить, якщо м’ясо запікати в рукаві.
Як і люба страва, приготування будженини в рукаві має свої маленькі секрети, якими ми з вами з задоволенням поділимося.

Як приготувати будженину в рукаві

Інгредиєнти

1,5 кг свинини (ошийок або полядвиця);
– 2 ст. ложки солі;
– по 1 ч. ложці молотого чорного і червоного гострого перцю;
– 5 – 6 горошин чорного перцю;
– 5-6 горошин пахучого перцю;
– 2 лаврові листочки;
– 2 чайні ложки сухого розмарину;
– гілочка зеленого розмарину;
– приправа «Середземноморські трави;
– 2 столові ложки рослинної олії.

Як приготувати будженину в рукаві: технологічна послідовність

М’ясо промиваємо в холодній воді, обсушуємо серветкою. Якщо кусок м’яса великий, його можна розділити вздовж на дві частини. Воно краще промаринується і пропечеться. Та і нарізати його буде краще.

Як приготувати буженину

Рівномірно натираємо м’ясо сіллю, перцем, приправами, посипаємо сухим розмарином. Поміщаємо його в контейнер і відправляємо в холодильник на добу. За цей час м’ясо кілька разів виймаємо, мнемо його зі всіх сторін, як тісто. Ця маніпуляція дасть можливість маринаду рівномірно просочитися в м’ясо.

Як приготувати буженину

На наступний день натираємо м’ясо рослинною олією, перекладаємо в кулінарний рукав, додавши перець горошком, лавровий листок та гілочку зеленого розмарину.

Як приготувати буженину

Як приготувати буженину

Закриваємо кінці рукава кліпсами і поміщаємо в духовку, нагріту до 180 градусів. Запікаємо м’ясо годину. Після чого відкриваємо духовку, розрізаємо рукав. Відгорнувши рештки рукава в різні сторони, даємо можливість м’ясу зарум’янитися зі всіх сторін на протязі 10-15 хвилин.

Як приготувати буженинуПерекладаємо будженину на тарілку і даємо їй можливість повністю охолонути.
Будженину бажано готувати за день до свята. В холодильнику вона затужавіє, тоді можна її нарізати гарними тоненькими скибочками.

Як приготувати буженину

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.