Зразу прошу вибачення у вегетаріанців. А той, хто згадав Ганнібала Лектора, хай розслабитись і усміхнеться.
Для багатьох мізки досить незвичний продукт, але вартий уваги за незвичний і делікатний смак. Приготувати телячі мізки доволі просто, ще й до того швидко.
Як приготувати телячі мізки
Інгредієнти:
– телячі мізки – 250г;
– 2 яйця;
– 1 цибулина;
– 1столова ложка оцту;
– кілька гілочок зеленого кропу;
– сіль, перець, приправа «Прованські трави»;
– олія для смаження.
Як приготувати телячі мізки: послідовність приготування
Перед тим , як готувати телячі мізки, потрібно їх правильно підготувати. Спочатку їх потрібно замочити на годину в холодній воді.
Далі – акуратно зняти плівку, видалити всі згустки крові і ще раз промити в холодній воді.
В банячок налити літру води, довести до кипіння, додати дрібку солі і 1 столову ложк оцту. Перекласти в киплячу воду телячі мізки і готувати їх п’ять хвилин. Після чого викласти на тарілку, щоб вони охололи.
Тим часом чистимо цибульку, миємо і подрібнюємо її. Розігріваємо в сковорідці олію, викладаємо подрібнену цибулю і злегка тушкуємо.
Мізки ріжемо кубиками і перекладаємо в сковорідку до цибулі. Додаємо перець, приправу «Прованські трави», при необхідності солі, перемішуємо.
Вбиваємо до мізків яйця, перемішуємо.
Коли білок почне згортатися, посипаємо зверху порізаною зеленню кропу і накриваємо сковорідку кришкою.
Все, телячі мізки готові. Подавати їх можна на сніданок з овочами, багетом або чорним хлібом. Або на обід з картоплею і зеленим салатом. Страва достатньо ситна і смачна.