Як приготувати телячі мізки

Як приготувати телячи мізкиЗразу прошу вибачення у вегетаріанців. А той, хто згадав Ганнібала Лектора, хай розслабитись і усміхнеться.

Для багатьох мізки досить незвичний продукт, але вартий уваги за незвичний і делікатний смак. Приготувати телячі мізки доволі просто, ще й до того швидко.

 

Як приготувати телячі мізки

Інгредієнти:

– телячі мізки – 250г;
– 2 яйця;
– 1 цибулина;
– 1столова ложка оцту;
– кілька гілочок зеленого кропу;
– сіль, перець, приправа «Прованські трави»;
– олія для смаження.

Як приготувати телячі мізки: послідовність приготування

Перед тим , як готувати телячі мізки, потрібно їх правильно підготувати. Спочатку їх потрібно замочити на годину в холодній воді.

 

Як приготувати телячі мізки

Далі – акуратно зняти плівку, видалити всі згустки крові і ще раз промити в холодній воді.

Як приготувати телячі мізки

В банячок налити літру води, довести до кипіння, додати дрібку солі і 1 столову ложк оцту. Перекласти в киплячу воду телячі мізки і готувати їх п’ять хвилин. Після чого викласти на тарілку, щоб вони охололи.

Тим часом чистимо цибульку, миємо і подрібнюємо її. Розігріваємо в сковорідці олію, викладаємо подрібнену цибулю і злегка тушкуємо.

Як приготувати телячі мізки

Мізки ріжемо кубиками і перекладаємо в сковорідку до цибулі. Додаємо перець, приправу «Прованські трави», при необхідності солі, перемішуємо.

Як приготувати телячі мізки

Вбиваємо до мізків яйця, перемішуємо.

Як приготувати телячі мізки

Коли білок почне згортатися, посипаємо зверху порізаною зеленню кропу і накриваємо сковорідку кришкою.

Як приготувати телячі мізки

Все, телячі мізки готові. Подавати їх можна на сніданок з овочами, багетом або чорним хлібом. Або на обід з картоплею і зеленим салатом. Страва достатньо ситна і смачна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.