Цьогорічна осінь щедра на яблука. Тому гріх не приготувати на зиму яблучний сік, якщо ними всипане все подвір’я.
Приготування яблучного соку в домашніх умовах – простіше простого
Приготування яблучного соку в домашніх умовах зовсім не є складним. Для цього потрібно мати яблука та соковижималку. Якщо бажаєте – трохи цукру. Слід пам’ятати, що смачний та якісний сік можна отримати тільки з якісної сировини.
Яблука перебираємо, добре миємо, видаляємо всі пошкоджені части.
Пропускаємо яблука через соковижималку, тобто вичавлюємо сік. Якщо соковижималка не достатньо добре відфільтровує м’якоть, сік бажано процідити через кілька шарів марлі.
Переливаємо сік в баняк і ставимо його на плиту. Доводимо його до температури 80-90 градусів. Рідина не повинна кипіти, вона повинна тільки легко рухатися.
Під час термічної обробки на поверхні соку появляється густа піна, яку необхідно швидко знімати.
Якщо сік надто кислий, можна додати цукор. Пастеризація соку триває біля 5 хвилин.
Розливаємо сік в стерильні банки і закриваємо їх стерильними кришками. Банки перевертаємо догори дном і залишаємо їх в такому положенні до повного охолодження.
Якщо відкриєте банку соку і виявиться, що його концентрація надто насичена, розведіть його водою.
От і всі секрети приготування яблучного соку в домашніх умовах.
Смачного!!»