З назви ви вже зрозуміли, що страва буде досить екзотична, можливо, для когось неприйнятна, але вона існує в кухнях багатьох народів. Дехто стверджує, що цей продукт прекрасний афродізіак і обов’язково повинен бути в меню кожного мачо.
У всякому випадку, це 100% білок, який дуже легко засвоюється організмом і містить цілу купу дуже цінних мікроелементів. Але для початку – анекдот
В Мадриді турист заходить в ресторан і просить подати якусь специфічну місцеву страву. Кельнер запропонував йому бичачі яйця в соусі. Страва туристу дуже посмакувала. На другий день, в тому ж ресторані, замовивши цю страв знову, він з здивуванням запитує: «А чому вони такі маленькі?» На що кельнер йому відповів: «Вчора не повезло бику, а сьогодні – тореадору».
Приготування страви з бичачих яєць: правильний вибір продукту
При виборі бичачих яєць керуємося тими самими критеріями, як при виборі інших субпродуктів – абсолютна свіжість. Це означає що вони повинні бути біло-рожевого кольору червонуватими прожилками, щільної консистенції Сіро-жовтий відтінок свідчить про несвіжість продукту.
Яйця промиваємо в проточній воді і обсушуємо салфеткою. Гострим ножем робимо неглибокий надріз.
Дуже акуратно вилущуємо яйце зі щільної оболонки. Робити цю процедуру треба дуже акуратно, щоб не пошкодити м’якоть яйця.
В банячок наливаємо 1 л води, вкидаємо туди лавровий листочок, кілька зерен пахучого перцю, невеличку цибулинку, дрібку солі.
А тим часом промиваємо уже почищені бичачі яйця у проточній воді.
Кожне яйце розрізаємо вздовж на 4 частинки.
Коли вода закипіла, вливаємо 1 ст. ложку оцту і варимо дольки бичачих яєць 7-8 хвилин. Виймаємо на дуршлаг і споліскуємо кип’ятком.
Як приготувати бичачі яйця в сметані
Інгредієнти
– 2 бичачих яйця;
– 2 невеликі морквини;
– 2 невеликих цибулини:
– 200 г сметани;
– 1 лавровий листок;
– кілька зерен пахучого перцю;
– перець мелений чорний і червоний;
– ароматна приправа «Прованські трави»;
– сіль до смаку;
– 1 ст ложка оцту;
– рослинна олія.
Почищену і помиту моркву подрібнюємо на тертці.
Дрібно нарізаємо цибулю.
В сковорідку наливаємо олії, викладаємо цибулю і моркву і тушкуємо 2-3 хвилини.
Викладаємо до овочевої суміші дольки бичачих яєць, солимо, перчимо, додаємо ароматні приправи, перемішуємо і вливаємо сметану.
Все тушкуємо хвилин десять. Посипаємо зеленню і страва готова до подачі на стіл.
Чудово смакує з чорним хлібом, листям салату і помідорами.
Це не єдиний спосіб приготування бичачих яєць, існують інші страви з них. Бичачі яйця також можна смажити в клярі, готувати як шашлик на відкритому вогні.
Спробуйте, експериментуйте. Приготуйте цю або інші страви з бичачих яєць, а мені напишіть про свої смакові враження.