Дуже смачний яблучний торт – легкі повітряні коржі, які перекладені двома оригінальними начинками. Одним словом – торт, який варто приготувати. Тим більше, що він завжди вдається.
Яблучний торт: нове – це добре забуте старе
Думаю, що кожен з нас має кілька фірмових рецептів смачної випічки, яку можна без особливого клопотів приготувати для затишного вечора в родинному колі. Та і гостей такою випічкою не соромно пригостити. Бо проста – це не синонім несмачно.
Листаючи старий мамин записник з переписами, я наткнулася на рецепт яблучного торта, який дуже давно пекла, бо на зміну старим рецептам постійно приходять якісь новомодні, які охота випробувати. Але не завжди вони виправдовують очікування і вкладені кошти. Отож, комусь буде нове, а мені – добре забуте старе.
Яблучний торт: інгредієнти
Коржі
- пшеничне борошно – 2,5 склянки;
- цукор – 1 склянка;
- сметана – 1 склянка;
- амоній – 1,5 чайної ложки;
- дрібка солі.
Крем яблучний
- яблука кисло-солодкі – 1кг (вже почищені);
- сметана – 0,5 склянки;
- цукор – 0,5 склянки.
Крем горіховий
- горіхи мелені – 1склянка;
- молоко – 1склянка;
- цукор – 0,5 склянки;
- масло вершкове – 200 г
Яблучний торт: технологія приготування коржів
В миску складаємо всі інгредієнти: борошно перемішуємо з амонієм , сіллю і цукром, додаємо сметану.
Замішуємо тісто. Воно виходить м’яким і податливим. Формуємо з тіста колобок. Прикривши харчовою плівкою, ставимо на годинку в холодильник.
Виймаємо тісто з холодильника і ділимо його на 4 частини. Зауважу, що кількість продуктів розрахована на тортівницю діметром 25 см.
Вистеляємо дно тортівниці пергаментнм папером з антипригарним покриттям. Бортики нам непотрібні. Розкатуємо тісто по формі, розтягуємо його пальцями. Тісто дуже тоненьке, майже прозоре. Під час випікання корж підросте в висоту.
Кожний корж випікаємо при температурі 180 градусів 15 хвилин. Коржі виходять гарного золотистого кольору. Вони доволі тверді. Але від крему вони розм’якнуть і стануть дуже пухкими.
Чистимо яблука і нарізаємо тоненькими скибочками. Кілька слів про яблука – вини мають бути кисло-солодким і такими, які розварюються.
Яблучний торт: технологія приготування яблучного крему
Чистимо яблука і нарізаємо тоненькими скибочками. Кілька слів про яблука – вини мають бути кисло-солодким і такими, які розварюються.
Шматочки яблук перекладаємо в банячок, додаємо цукор і сметану.
Все перемішуємо і ставимо на вогонь тушкувати. Тушкуємо до тих пір, поки яблука повністю не розм’якнуть. Якщо яблучна маса виходить надто солодка, можна додати кілька капель лимонного соку.
Якщо любите запах ванілі, додайте пачечку ванільного цукру. Вимикаємо вогонь, щоб крем охолонув.
Яблучний торт: технологія приготування горіхового крему
В банячок вливаємо молоко, додаємо цукор і мелені горіхи.
Розмішуємо і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і при постійному помішуванні готуємо до тих пір, поки суміш не загусне. Відставляємо з вогню, хай охолоне.
Розмякшене масло збиваємо міксером.
Додаємо до нього охолоджену горіхову масу і збиваємо до однорідності.
Переходимо до збирання торта. Перший корж змазуємо яблучним кремом, другий – горіховим, третій – яблучним.
Верх торта і боки обмазуємо горіховим кремом.
Дехто дорікає мені, що колір торта негарний. Якщо вам він не подобається, приготуйте інший крем і прикрасьте торт так, як вам подобається. Цей тортик готувала для внучки. А їй основне – щоб метелики на тортику були.