Коли, як не в піст, готувати рибу. Сьогодні мова піде про скумбрію. Приготуємо її в духовці. Уявляю, як дехто з вас скривився. Так, риба жирна, так, має специфічний риб’ячий запах. Ви мабуть звикли її споживати копченою або купувати консервовану в томатному соусі.
Рецепт, за яким я готую скумбрію, простий до примітивності. Але м’ясо риби виходить смачне, соковите, без специфічного запаху. Всі секрети смаку риби криються в правильній підготовці до запікання і використаних спеціях.
Скумбрія з овочами в фользі: інгредієнти
– тушка замороженої скумбрії;
– 1 велика морквина;
– 3 цибулини середнього розміру;
– 1 болгарська перчина (можна скористатися замороженою заготовкою болгарського перцю);
– кілька ложок помідорового кетчупу;
– рослинна олія;
– сіль, перець молотий чорний і червоний,приправа «Середземноморські трави»;
– сік половини лимона або столова ложка виноградного оцту;
– гілочка розмарину;
– фольга для запікання.
Скумбрія з овочами в фользі: підготовка риби до запікання
Скумбрію розморозити, промити. Відділити голову і плавники, вичистити нутрощі, видалити з черевця чорну плівку. Ще раз промити і розділити тушку на філе, видаливши кістки.
Філе посолити, покропити лимонним соком або виноградним оцтом, посипати чорним, червоним перцем і приправою з середземноморських трав.
Накриваємо рибу плівкою і кладемо в холодильник на кілька годин.
Скумбрія з овочами в фользі: готуємо овочі
Почистити моркву і натерти її на терці. Одну цибулину почистити і нарізати півкільцями. Нарізати смужками болгарський перець, або розморозити, якщо користуємося замороженим.
Овочі викладаємо на розігріту сковорідку з олією, солимо, перчимо до смаку. Тушкуємо декілька хвилин, помішуючи.
Додаємо кетчуп.
Суміш добре перемішуємо. Якщо є консервований зелений горошок, можна додати до овочевої суміші.
На лист для запікання викладаємо кусок фольги, який по довжині дещо більший за розмір риби.
Змазуємо фольгу олією, бажано оливковою. Викладаємо кружечки нарізаної цибулі. Це буде для риби подушка. Вона не дасть можливості рибі прилипнути до фольги, її можна гарно викласти на тарілку.
Зверху на цибулю викладаємо філе скумбрії.
а на неї – овочеву суміш.
Прикрашаємо все гілочкою розмарину.
Скумбрія з овочами в фользі: запікаємо
Закручуємо кінці фольги, ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. 20 хвилин запікаємо, потім виймаємо, розкриваємо фольгу і ще запікаємо 5 хвили, щоб випарувалася волога.
Даємо можливість рибі трішки охолонути, потім лопаткою акуратно перекладаємо на тарілку. Філе залишається цілим, а цибуля на фользі.
Скумбрія з овочами гарно смакує і без гарніру. Але якщо дуже хочеться, відваріть рис. Буде дуже смачно!