Скумбрію можна приготувати так, що вона стане головною стравою святкового столу. Хочете в цьому переконатися? Майстер-клас приготування скумбрії з грибами та сиром вам допоможе в цьому.
Про користь скумбрії
Найбільша цінність морської риби – це наявність в ній жирних кислот Омега-3 і Омега-6. Ці кислоти, зміцнюючи судини, роблять їх більш еластичними, отже, мінімізують ймовірність виникнення серцево-судинних захворювань.
Крім того, наявність в морській рибі таких найважливіших мікроелементів як залізо, йод, калій, фосфор, магній, селен, а також вітамінів А, D, E, F сприяє зміцненню імунітету і зниження ризику захворювання на онкологічні хвороби.
Регулярно вживаючи морську рибу, ви забудете дорогу до стоматолога і окуліста. А жінки бальзаківського віку збережуть пружну шкіру без зморшок. Скумбрію з овочами ми вже готували. Сьогодні пропоную інший варіант приготування цієї корисної риби.
Як приготувати скумбрію з грибами та сиром
Інгредієнти:
– печериці – 6-7 шт;
– цибуля – 3 шт;
– твердий сир з пікантним смаком – 50 гр;
– часник – 2 -3 зубки;
– оливкова олія, сіль, перець, прправа для риби;
– лимонний сік – 1 столова ложка.
Готуємо скумбрію з грибами та сиром
Для початку чистимо рибу: відрізаємо голову, видаляємо нутрощі. Обов’язково знімаємо чорну плівку, яка вистилає черевце риби. Далі рибу миємо, просушуємо паперовим рушничком і розділяємо на філе, видаливши хребет і всі кістки.
Далі, як казала моя бабуся, рибі потрібно три «П»: посолити, поперчити, підкислити. Так і робимо: філе скумбрії солимо, перчимо і гарненько скроплюємо лимонним соком.
Розчавленим часником і приправою для риби змазуємо філе і залишаємо маринуватися хоча б на півгодини.
Печериці очищаємо від шкірки і нарізаємо на пластинки.
Одну цибулину нарізаємо дрібно. Будемо її тушкувати на оливковій олії разом з нарізаними шампіньйонами. Солимо, перчимо.
Натираємо на терці сир
Дві інші цибулини ріжемо на пластинки.
Шматками фольги вистеляємо деко.
Викладаємо кільця цибулі на фольгу і скроплюємо її оливковою олією.
Кожне філе розміщуємо на кільця цибулі шкіркою вниз.
Можна змазати філе майонезом. Але під рукою у мене домашнього майонезу не було, тому я змазала оливковою олією.
Зверху на філе скумбрії викладаємо шар тушкованих грибів з цибулею
і посипаємо тертим сиром.
Фольгу необхідно згорнути так, щоб верх риби залишилося повністю відкритим . Сир рівномірно розплавиться і покриє її ароматної скоринкою.
Включаємо духовку, прогріваємо її до 180 -200 градусів. Фарширована скумбрія в духовці повинна запікатися близько 30 хвилин. І ось настає урочистий момент: фарширована скумбрія грибами та сиром, запечена в духовці, з’являється на столі.
Викладаємо рибу з фольгою на тарілку, скроплюємо лимонним соком і запрошуємо всіх до столу. Смачного!!!