Сьогодні я вирішила урізноманітнити меню сирною зупою, бо капусняк та борщ вже надоїли.
Але на очі мені попалися пречудові печериці. Тому плани дещо помінялися і вийшов такий собі мікс – сирно-печерична зупа. Звичайно, було б краще, якби печериці були «вільного вигулу», а не з теплиці. Але де ж їх сьогодні знайдеш! Зрештою, вийшла моя сирна зупа з печерицями теж ароматною та смачною.Просто печериць дала більше. Смію вам рекомендувати приготувати її також.
Сирна зупа з печерицями
Інгредієнти
Готувати сирну зупу можна на курячому бульйоні або бульйоні з телятини. А можна просто на воді. Другий варіант – для вегетаріанців. У мене були рештки курячого бульйону, ним і скористалася, додавши до двох літрів трохи води.
– бульйон або вода – 2 л;
– печериці – 400-500 г;
– сирки плавлені «Ферма. Лісові гриби» – 2 шт;
– картопля – 2 – 3 шт;
– морква – 1 шт;
– цибуля – 2 шт;
– вершкове масло – 50 г;
– шматочок кореня селери або петрушки;
– пучок зелені петрушки та кропу;
– по кілька зерен чорного та духм’яного перцю;
– лавровий листок – 1 шт;
– сіль та мелений чорний перець до смаку.
Як приготувати сирну зупу з печерицями
Миємо печериці під струменем води, знімаємо шкірку
і нарізаємо тоненькими скибочками.
Чистимо цибулю і мілко подрібнюємо її.
Вершкове масло розігріваємо, викладаємо печериці і цибулю на сковорідку і на повільному вогні тушкуємо їх.
Баняк з бульйоном або водою ставимо на вогонь, кладемо туди по кілька зерен духм’яного та чорного перцю, лавровий листок і доводимо до кипіння.
Щоб приготувати сирну зупу з печерицями, в баняк з бульйоном або водою кладемо всі корінці: цілу цибулину, кусочки селери, петрушки, порізану кружечками моркву, розрізані на дві-три частини картоплини.
Щоб сирки швидше розчинилися, нарізаємо їх кубиками.
Як тільки картопля зварилася, виймаємо її з бульйону і розминаємо в пюре. Перекладаємо це пюре в бульйон і додаємо кубики сиру та тушковані гриби. Розмішуємо,солимо та перчимо до смаку. Зупка виходить доволі густа. Коли сир повністю розчиниться, додаємо порізану кусочками зелень.
Ще раз пробуємо зупку і корегуємо смак, накриваємо кришкою. Через 20-30 хвилин подаємо сирну зупу з печерицями до столу.
Ніжний аромат шириться кухнею. Ох і смачна ж вона!!!