Салати з буряком завжди актуальні. Особливо в зимово-весняну пору, коли доступ до свіжих овочів обмежений. Крім того, після зими всі, як правило, гладшають. То ж цей смачний салат з буряка і кукурудзи допоможе зайвих кілограмів позбавитись, налагодивши роботу кишківника
Салати з буряком завжди актуальні. Особливо в зимово-весняну пору, коли доступ до свіжих овочів обмежений. Крім того, після зими всі, як правило, гладшають. То ж цей смачний салат з буряка і кукурудзи допоможе зайвих кілограмів позбавитись, налагодивши роботу кишківника.
Ми часто використовуємо буряк в салатах. Ну хто з нас не ласував вінігретом, шухами чи «шубою»? Або найпростішим салатом, змішавши натертий буряк з ложкою майонезу або сметани.
Змінюючи інгредієнти і заправки, кожного разу можна отримати якийсь новий цікавий смак.
Оскільки я дуже люблю експериментувати зі смаком, то хочу поділитися з вами результатом одного із таких експериментів.
Салат з буряка і кукурудзи: інгредієнти
- буряк – 2-3 шт;
- кукурудза консервована – 1 банка;
- капуста білокачанна – ¼ невеликого качана;
- зелень кропу;
Заправка для салату:
- олія соняшникова або оливкова – 2ст. ложки;
- сік лимона – 1ст. ложка;
- часник -2 зубки;
- гірчиця лагідна – 2 чайні ложки;
- сіль, перець чорний мелений, паприка – за смаком.
Салат з буряка і кукурудзи: технологія приготування
Перш за все, уточню – кількість всіх продуктів є умовна. Їх кожен корегує під свій смак і уподобання.
Невеличкий шматок білокачанної капусти нарізаємо дуже-дуже тонесенькими смужечками.
Перекладаємо порізану капусту в окрему мисочку, посипаємо її дрібкою солі, чайною ложкою цукру і лимонного соку. Все добре переминаємо її рукою, щоб капуста зм’якла
Для приготування салату нам потрібно 2-3 варених буряки – залежить розміру буряка.
Буряки тремо на тертці або ріжемо дрібними кубиками чи брусочками. Перекладаємо в миску.
З консервованої кукурудзи зливаємо рідину і перекладаємо її до буряка. Туди ж додаємо капусту.
Готуємо заправку, яка зробить погоду в цьому салаті. Нею замінимо звичний майонез.
В невеличку мисочку вливаємо 2-3 ложки олії. Це може бути соняшникова кукурудзяна або оливкова олія. Дуже смачно і корисно з нерафінованою соняшниковою олією. З оливковою – не менше. Але не всім вона смакує. Тому маєте можливість вибирати.
До олії даємо розчавлені зубки часнику, лимонний сік, сіль, перець, паприку і гірчицю.
Стосовно гірчиці – можна брати її лагідний варіант, можна гострий. А можна змішати звичайну гірчицю з діджонською.
Всі компоненти заливки змішуємо і поливаємо нею салат. Перемішуємо салат , посипаємо подрібненою зеленню кропуі даємо йому хоча б пів години настоятися, щоб всі смаки і аромати з’єдналися в один букет.
Пробуємо смак салату і при необхідності додаємо потрібний інгредієнт. Подаємо до столу!