Салат “Дністер” – просто, швидко, смачно!

салат "Дністер"

Коли на горизонті появляються несподівані гості, а для приготування «поляни» часу обмаль, раджу приготувати салат, який готується дуже швидко – десять хвилин і страва на столі. Це салат, який знайомий нам з дитинства, – салат «Дністер»

 

 

Продукти для цього салату в холодильнику завжди знайдуться.

Салат “Дністер”: інгредієнти

Кількість продуктів на 2-3 порції

  • капуста білокачанна (або пекінська) – 300 г;
  • ковбаса “салямі” – 100 г;
  • консервований зелений горошок – 150 г;
  • зелень кропу – 1-2 гілочки;
  • майонез –  2 столові ложки;
  • сіль, перець – за власним смаком.

Салат “Дністер”: технологія приготування

Для цього салату найкраще підходить рання капуста. З пізніх сортів готувати не раджу, бо ця капуста доволі тверда і салат від цього втратить свої смакові якості.

Якщо немає ранньої капусти , краще взяти пекінську. Як на мене, пекінська капуста надасть цьому салатові зовсім іншого смакового звучання, зробить його смак делікатнішим.

Капусту очищаємо від пошкодженого листя і нашатковуємо її дуже тоненькою соломкою. Що тонша соломка, то смачніший салат.

салат "Дністер"

Складаємо нашатковану капусту в миску, трошки посипаємо її сіллю. Перетираємо руками, щоб пустила сік. Далі капусту добре відтискаємо, що сік залишився в мисці, він нам не потрібний.

Відтиснуту капусту перекладаємо в салатницю.

Якщо готуємо салат з пекінської капусти, відтискати її не потрібно, просто нарізаємо соломкою.

Ковбасу також нарізаємо соломкою і додаємо її до капусти.

салат "Дністер"

 Зелений горошок використовуємо консервований. Зливаємо рідину і перекладаємо його до салату. Посипаємо все подрібненим кропом і  переміщуємо.

салат "Дністер"

Заправляємо салат майонезом, перчимо і при потребі солимо.

салат "Дністер"

Майонезу не варто давати багато, щоб не «утопити» в ньому смак салату. Все гарно перемішуємо.

салат "Дністер"

 Викладаємо салат на тарілку і подаємо до столу. От і всі премудрості салату «Дністер». Смачного!!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.