Смачні та корисні крекери з насінням легко приготувати за пів години І це зовсім нескладно . Спробуйте
Коли хліб вилучений з раціону, за якийсь час відчуваєш, що таки його бракує. В магазині полиці з хлібом обминаєш, а організм каже – треба!
Тут є доволі простий вихід з ситуації – напекти собі пісних зернових крекерів з корисного борошна, присмачивши їх різним насінням.
Подумала і зробила Затратила на все 30 хвилин і отримала гірку смачних і корисних крекерів.
Пісні зернові крекери: інгредієнти
- борошно пшеничне вищого сорту – 230 г;
- житнє борошно – 1 столова ложка;
- спельта -1 столова ложка;
- борошно цільнозернове – 1 столова ложка;
- олія соняшникова – 4 столові ложки;
- розпушувач для тіста – 1 чайна ложка;
- сіль – 1 чайна ложка;
- цукор – 1 чайна ложка;
- суміш насіння льону, соняшника, гарбуза, чіа, маку – 80 г.
Пісні зернові крекери: технологія приготування
В миску пересіюємо всі види борошна, додаємо сіль, цукор, розпушувач і все добре перемішуємо. Тісто виходить трішки недосолене. Якщо вам смакує більш солоне, або ви хочете приготувати ці крекери до пива, можна додати солі трішечки більше.
Додаємо до борошна олію та воду. Спочатку замішуємо ложкою, а потім добре обминаємо руками. Тісто повинно бути як на вареники – податливе і пластичне. Якщо тісто надто туге, можна додати ще води, бо кожне борошно веде себе по-різному.
Беремо шматок пергаментного паперу з антипригарним покриттям, розміри якого відповідають розміру дека.
Розкатуємо тісто спочатку на стільниці, а потім перекладаємо на пергамент і доростягуємо до його до розміру.
Товщина тіста 3-4 мм.
Гострим ножем розрізаємо тісто на прямокутнички довільного розміру.
Силіконовим пензликом, вмоченим в воду, зволожуємо поверхню тіста і щедро посипаємо насінням.
За допомогою качалки вдавлюємо насіння в тісто.
Ставимо деко з крекерами в духовка, прогріту до 180 на 20 хвилин.
Готові пісні зернові крекери охолоджуємо, ділимо на шматочки і викладаємо на тарілку. Все, вони готові.
Хрусткі, смачні і корисні!