Пропарювання капусти для голубців в мікрохвильовій пічці значно полегшить процес, зекономить ваш час і убереже від опіків.
Підготовка листя капусти для голубців займає багато часу. Пропарюючи головку капусти в кип’ятку, крім того , що це забирає багато часу, є ризик ошпарити руки, особливо, якщо спішиш. Цей рецепт значно полегшить процес підготовки капусти як для голубців.
Немає потреби відривати акуратно листочки, занурювати їх у киплячу воду, чи кілька разів занурювати цілий качан, хвилюватись, щоб не переварити або і не доварити, коли все можна без проблем зробити в мікрохвильовій пічці.
Після обробки такої обробки капустяне листя стає м’яким і податливим.
Підготовка капусти для голубців в мікрохвильовій пічці: технологія
1. Знімаємо з головки капусти пошкоджене листя.
2. Гострим ножем врізаємо залишки качана
3. Промиваємо капусту в воді
4. Капусту кладемо в мікрохвильову печ нижньою частиною вниз. Встановити потужність 800 Вт. Таймер – на 4-5 хвилин. Як тільки мікрохвильовка подасть сигнал про готовність – витягти капусту і первертаємо її і знову включаємо піч при тій же потужності на 4-5 хвилин. Охолоджуємо капусту під струменем холодної води. Вона повинна стати трохи м’якою.
2.Ставимо капусту качаном вверх і акуратно розгортаємо листя розгортати листя. Листки знімаються дуже легко, бо стали м’якими і гнучкими. Якщо тримаються качана, підрізаємо ножем ще.
3. При такому способі розбирання капусти пошкодженого листя немає, бо, не дивлячись на свою м’якість, витонченість, листя міцне і не рветься. На відміну від варених.
4. З кожного листка гострим ножем зрізаємо виступаючі товсті прожилки. Вони також зрізаються ідеально легко. Листя капусти готове!
Загортати начинку в таке листя – найприємніший процес. Голубці виходять акуратними і тугими.