Поки сезон овочів ще не закінчився, приготуймо смачну пасту з печених овочів. Ця паста може стати прекрасною закускою, якщо її намазати на шматок хліба або грінку. Перчик чилі і часник додає пасті особливо пікантності. Особливість цієї страви – готується надзвичайно швидко і просто.
Паста з печених баклажанів та перцю: інгредієнти
- баклажани – 3 шт;
- болгарський перець – 3шт;
- помідори – 3 шт;
- перець чилі – 1 шт;
- часник – 2-3 зубки;
- соняшникова олія – 2 столові ложки;
- сіль – до смаку
Паста з печених баклажанів та перцю: технологія приготування
Помиті баклажани, розрізані навпіл (якщо великі), перець та помідори викладаємо на деко, попередньо застелене фольгою.
Прогріваємо духовку до 180 градусів і запікаємо в ній овочі 20-25 хвилин. Виймаємо овочі з духовки, хай охолонуть.
З печених баклажанів ложечкою виймаємо м’якоть
і збиваємо блендером до однорідної пасти.
З перцю знімаємо шкірку і видаляємо насінники.
Перекладаємо м’якоть перцю в чашу. Знімаємо шкірку з запечених помідорів і додаємо їх в чашу до перцю. Витискаємо туди часникодавкою кілька зубчиків часнику та подрібнену перчинку чилі. Його можна замінити сухим меленим перцем чилі або кількома крапельками соусу Табаско. Збиваємо все блендером до стану пасти.
Додаємо м’якоть баклажанів, сіль та олію і ще раз все збиваємо.
Все, можна подавати до столу. Особливо смакує зі свіжоспеченим домашнім хлібом.
Треба сказати, що ще смачніша паста з печених баклажанів та перцю, якщо ці овочі запекти на вогнищі – вона матиме легкий запах диму.