Мене постійно тягне експериментувати, особливо на кухні. Поштовхом до експериментів може стати будь-що.
Сьогодні вирішила на сніданок насмажити млинців. Млинців, як млинців, звичайних, до кави.
Коли виймала з шафки ванільний цукор, на підлогу випав пакетик з залишками маку, який залишився після Різдва. Як кажуть – ні туди, ні сюди. А що як той мак всипати до тіста? Так і зробила. Що з того вийшло, читайте.
Млинці з маком
Інгредієнти
– пшеничне борошно – 3/4 склянки;
– мак – 3-4 ст. ложки;
– яйця – 2 штуки;
– молоко – 1,5 склянки;
– цукор – 1 ст. ложка;
– ванільний цукор – 1 пакетик;
– дрібка солі;
– олія соняшникова рафінована -1-2 ст. ложки.
Млинці з маком: технологія приготування
В чашу вбиваємо яйця, додаємо звичайний цукор, ванільний цукор і збиваємо все міксером.
До збитої суміші додаємо борошно, мак, молоко, сіль, олію.
І знову збиваємо міксером до однорідної консистенції.
Якщо тісто надто густе, додаємо ще молока або води. Воно повинно литися. Так, як на звиклі млинці. Чим рідше тісто, тим тоншими будуть млинці. Залишаємо тісто на пів години, щоб мак набух, а цукор розчинився.
Для смаження млинців з маком використовую сковорідку з тефлоновим покриттям. Перед смаженням першого млинця змазуємо її олією, добре розігріваємо. Більше сковорідку змазувати олію немає потреби, бо олія є вже в тісті.
Вливаємо на сковорідку порцію тіста, нахиляючи її в різні сторони, щоб тісто рівномірно розтеклося. Смажимо млинець з двох сторін до золотистого кольору, викладаємо на тарілку гіркою.
До столу млинці з маком подаємо, поливши їх з сметаною, варенням або розтертими з цукром полуницями.
Що ж, часом експерименти мають цікаві наслідки, вірніше, смачні!