Хрумкі солені палички з кмином

Хрумкі солені палички з кминомДуже смачні солені палички з кмином, які можна смакувати з бульйоном, зупкою-пюре чи борщем. Або просто ними похрумтіти, дивлячись якийсь серіальчик. Не попкорном єдиним… Чоловічій компанії до пива теж дуже зайдуть. Отож, до справи!

 

 

 

 

Хрумкі солені палички з кмином: інгредієнти

  • борошно пшеничне – 0,5 кг;
  • яйця – 2шт (1 в тісто, 1 змазувати);
  • сухі дріжджі -12 г;
  • цукор – 1чайна ложка з гіркою;
  • масло вершкове – 250 г;
  • молоко – 200 мл;
  • сіль, кмин для посипання.

Хрумкі солені палички з кмином: технологія приготування

 В миску наливаємо теплого молока, всипаємо дріжджі, і цукор. Розмішуємо, ставимо в тепле місце, щоб утворилася шапка з піни.

 Поки вона підіймається, просіюємо борошно, додаємо дрібку солі і розтоплене масло. Частину масла можна замінити домашнім смальцем. Тоді палички будуть ще хрусткішими.

Далі вбиваємо яйце, вливаємо молоко з дріжджами, які вже підійшли і заміщуємо тісто . Гарно його обминаємо, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце, щоб воно підійшло.

Хрумкі солені палички з кмином

Десь через годину, коли тісто збільшиться в два рази, починаємо виробляти тоненькі ковбаски товщиною 1,5-2 см. Можна їх скрутити джгутиком. Зрештою, як вам подобається.

Нарізаємо на шматки довжиною 12-15 см.

Хрумкі солені палички з кмином

Можна їх скрутити джгутиком.

Хрумкі солені палички з кмином

Зрештою, як вам подобається. Викладаємо на деко, застелене пергаментним папером з антипригарним покриттям.

Хрумкі солені палички з кмином

Змазуємо полички збитим яйцем і посипаємо сіллю і кмином. Ставимо деко з паличками в духовку, розігріту до температури 180-200 градусів, на 15 хвилин. Вони мають бути рум’яні і хрусткі.

Хрумкі солені палички з кмином

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.