Гострий соус з брусниці (ґоґодзів)

Гострий соус з брусниці На базарі появилися брусниця або, як її у нас називають, – ґоґодзи. Що готують з цих гіркувато-кислих ягід наші господині? Варення, джеми, морси, желе. Цим, звичайно, нікого не здивуєш.

А давайте приготуємо з ґоґодзів гострий cоус – дещо терпкий, кисло-солодкий, з яскраво вираженою перчинкою і ароматом бальзамічного оцту.

Гострий соус з брусниці можна приготувати до конкретної страви, а можна зробити запас на зиму, герметично закривши в баночках або заморозивши в морозилці.

Він смакуватиме не тільки з печеним м’ясом та сиром, але і з солодкими десертами.

Гострий соус з брусниці
Інгредієнти:

– брусниця – 1кг;
– цукор – 8-10 ст. ложок;
– мелена кориця-1 ч. ложка:
– духмяний перець – 5 зернят;
– коріандр – 10 зерен;
– перець чилі -1-2 шт.;
– корінь імбиру – кілька маленьких кусочків;
– дрібка натертого мускатного горіха, дрібка солі;
– 3 ст. ложки італійського бальзамічного оцту.

Як приготувати гострий соус з брусниці

Гострий соус з брусниці

Видаляємо з брусниці листочки та травинки і промиваємо під біжучим струменем води. Даємо можливість воді повністю стекти.

Додаємо до ягід цукор і збиваємо блендером в пюре.

Гострий соус з брусниці

Ставимо банячок з брусничним пюре на середній вогонь, додаємо всі спеції і прянощі. Як тільки бруснична маса закипить, зменшуємо вогонь до мінімуму.

Гострий соус з брусниці

Постійно помішуємо, уварюючи суміш до потрібної густини. Як на мене, 30-40 хвилин достатньо.
Пробуємо на смак і коригуємо його по своєму уподобанню, додаючи певні спеції або цукор.

Вливаємо в соус бальзамічний оцет, добре розмішуємо, ще раз знімаємо пробу.

Гострий соус з брусниці

Якщо смак задовольняє, розкладаємо соус у стерильні баночки і закриваємо стерильними кришками.

Кришки я стерилізую в киплячій воді 10-15 хвилин, а банки – мікрохвильовій пічці при повній потужності 6-8 хвилин, попередньо вливши в кожну банку по 1 ст. ложці води.

Якщо соус зберігатимете в морозильній камері, його охолоджують, розкладають у пластикові скляночки, зверху затягують харчовою плівкою.

Гострий брусничний соус чудовий додаток до м’яса, сиру, солодких десертів, бо в ньому разом з перчинкою вишукано поєднується аромат, терпкість і пряність.

Гострий соус з брусниці

Дуже рекомендую!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.