Горохову зупу без м’яса можна вважати ідеальною першою стравою під час посту. Вона поповнить організм рослинним білком, оскільки тваринний білок, який міститься в м’ясі, яйцях і молочних продуктах, повністю виключається. Ще одна перевага цієї зупи – невеликі затратити часу та грошей.
Довго розповідати про секрети приготування цієї страви не варто, подаю горохову зупу з покроковим фото на ваш розгляд.
Як приготувати пісну горохову зупу
Інгредієнти
– вода – 2 л;
– сухий горох – 300-350 г;
– морква середнього розміру – 1 штука;
– корінь селери – ¼ частина;
– цибулина – 2 штуки;
– цибуля-порей -1 штука;
– 2-3 картоплі середнього розміру;
– зелень петрушки, кропу;
– сіль, перець, запашний перець, лавровий листочок;
– соняшникова олія – 2-3 столових ложки.
Як приготувати гороховий суп: покроковий рецепт
Сухий горох гарненько промиваємо і розварюємо до стану пюре. Щоб заощадити час, цю процедуру можна проробити в мультиварці.
Поки горох розварюється, чистимо моркву і цибулю.
Половинку моркви натираємо на тертці.
Одну цибулину подрібнюємо.
У сковорідку вливаємо кілька ложок соняшникової олії, розігріваємо її і викладаємо терту моркву і подрібнену цибулю. Тушкуємо їх 5-10 хвилин на легкому вогні.
Очищаємо від шкірки картоплю і селеру, нарізаємо їх кубиками.
Подрібнюємо зелень.
Наливаємо в баняк воду, додаємо до неї лавровий листок, частину зелені, зв’язану в пучок, чорний і запашний перець горошком, цілу цибулину, решту моркви, розрізавши її навпіл, селеру, картоплю. Додаємо горохове пюре і доводимо зупку до кипіння. Зменшуємо вогонь і варимо, поки не зваряться овочі.
Через 15-20 хвилин перекладаємо в зупу тушковану суміш моркви та цибулі, сіль, мелений перець. Пробуємо картоплю. Якщо вона м’яка, знімаємо баняк з вогню, всипаємо у зупу подрібнену зелень і два зубки часнику, попередньо роздавивши їх.
Перед подачею на стіл даємо можливість пісній гороховій зупі хоча б 30 хвилин настоятися.
Можна приготувати горохову зупу в мультиварці. До готового горохового пюре, треба додати необхідну кількість води, всі інші інгредієнти і виставити режим «суп». Солимо, перчимо і додаємо зелень – в кінці режиму.