Цей пиріг готується дуже швидко. Він надзвичайно смачний, бо в ньому тоненький солодкий шар тіста дуже вдало поєднується з делікатною начинкою із сметани та чорниць. Але має він і один недолік – з’їдають його швидше, ніж готують.
Фінський чорничний пиріг
Інгредієнти:
Тісто
– 200г пшеничного борошна;
– 150 г вершкового масла;
– 1 яйце;
– 1 чайна ложка пекарського порошку;
– 100-150г цукру.
Заливка
– 250 г сметани;
– 1 яйце;
– 50 г цукру;
– 1 пакетик ванільного цукру;
– 1 ст. ложка кукурудзяного крохмалу;
– 2 склянки свіжої чорниці.
Фінський чорничний пиріг: готуємо тісто
У мисці змішуємо міксером масло і цукор, додаємо яйце, вимішуємо до однорідного стану.
Змішуємо борошно і пекарський порошок, додаємо до попередньої суміші.
Вимішуємо міксером або руками
до стану однорідності.
Рукою розприділяємо тісто в формі для випікання, формуючи високі бортики. Наколюємо тісто вилкою.
Прогріваємо духовку до 200 градусів і випікаємо в ній тісто 10 хвилин.
Фінський чорничний пиріг: готуємо заливку
Поки тісто печеться, готуємо заливку. Для цього збиваємо міксером сметану, цукор, яйце, ванільний цукор та крохмал.
Миємо та обсушуємо на серветці чорниці.
В заливку всипаємо чорницю і акуратно, щоб не розчавити ягоди, премішуємо всю суміш.
Виймаємо формочку з тістом. Підпечене тісто придавлюємо рукою через чистий рушник.
Виливаємо на на тісто заливку і знову ставимо в духовку запікатися.
Температура 200 градусів. Через 30 хвилин вимикаємо духовку і залишаємо в ній пиріг вистигати.
Коли фінський пиріг з чорницею повністю охолоне, подаємо до столу. Ідеальний варіант до кави та чаю.