Якщо вам смакує домашній сир, його дуже легко і швидко можна приготувати власними руками. Не вірите? Раджу спробувати, і ви зрозумієте, що домашній сир власного приготування набагато смачніший, ніж той, що продається в магазині.
Домашній сир власними руками
Інгредієнти:
– домашнє молоко – 2 л;
– яйця – 2шт;
– сметана – 250 г;
– сіль – 1ст. ложка;
– по бажанню приправа «Прованські трави», кмин або зелень кропу.
Домашній сир власними руками: технологія приготування
Виливаємо в баняк молоко і доводимо його до кипіння
До киплячого молока додаємо сіль і приправи за власним бажанням. Таким чином кожного разу ми можемо отримати різний смак сиру. Я додала 1 чайну ложку «Прованських трав» і на кінчику ножа меленого чорного та червоного перцю.
Поки молоко доходило до кипіння швиденько збиваємо сметану з двома яйцями.
Вливаємо сметанно-яєчну суміш в кипляче молоко і легенько ложкою розмішуємо киплячу суміш.
Зменшуємо вогонь. Як тільки згусток відділився від сироватки, вимикаємо вогонь, і починаємо ложкою формувати згусток, буквально 1-2 хвилини.
Довше не треба, бо сир може стати «гумовим».
Вистеляємо друшлаг марлею і виливаємо вміст баняка. Коли сироватка стече, можна зверху на сирну масу, що знаходиться в марлі поставити гніт. Тоді домашній сир, зроблений власними руками, буде більш щільним.
Коли сир охолоне, перекладаємо його з марлі на тарілку і переносимо в холодильник. Через 2 години його можна подавати до столу. Домашній сир власного приготування чудово ріжеться ножем, має дуже делікатну маслянисту консистенцію.
Він гарно смакує з чорним хлібом. Раджу приготувати. Смачного!!!