Спажева квасоля з підсмаженою булкою – настільки проста страва, що чесно кажучи, навіть нема про що довго писати. Страва проста, але це зовсім не значить що примітивна і несмачна.
Головне – щоб квасоля була молодою, а не «підстаркуватою», з ликом.
Спаржева квасоля з підсмаженою булкою
Інгредієнти:
– спаржева квасоля- 0,5 кг;
– терта булка – 5 стoлових лoжoк;
– олія – 5 столових лoжок;
– цукор – 1 чайна ложка;
– сіль – до смаку;
– 1-2 зубки часнику.
Спаржева квасоля з підсмаженою булкою: спосіб приготування
У стручків квасолі відрізаємо кінчики, і промиваємо під протічною водою.
В баняк наливаємо 2л води, додаємо до неї сіль, цукор. Доводимо воду до кипіння і вкидаємо в неї квасолю.
Поки квасолю вариться, готуємо сухарі. Суху булку можна подрібнити різними способами – блендером або качалкою для тіста. Мені більше подобається другий спосіб, бо сухарі виходять грубшого «помолу», а підсмажені вони набагато смачніші і хрумкіші.
В сковорідку наливаємо олію і викладаємо в неї роздавлені зубочки часнику. Скільки їх смажити – залежить від вашого смаку.
Якщо вам часник не товариш, його можна проігнорувати.
Обсмажуємо часник з двох сторін і викидаємо геть. Він уже віддав свій смак олії.
Далі до олії додаємо подрібнені сухарі, і швидко помішуючи, смажимо їх до золотистого кольору. Вогонь повинен бути не надто сильний, бо сухарі можуть просто пересмажитись втратити смак.
Як тільки спаржева квасоля зварилася, зливаємо воду, перекладаємо її на тарілку і посипаємо підсмаженими сухарями.
Швиденько подаємо до столу, бо в гаряча вона найсмачніша -зберігає делікатний аромат часнику і хрумкість сухариків.
За цим рецептом готують не тільки спаржеву квасолю, але й цвітну капусту.