Коли на горизонті появляються несподівані гості, а для приготування «поляни» часу обмаль, раджу приготувати салат, який готується дуже швидко – десять хвилин і страва на столі. Це салат, який знайомий нам з дитинства, – салат «Дністер»
Продукти для цього салату в холодильнику завжди знайдуться.
Салат “Дністер”: інгредієнти
Кількість продуктів на 2-3 порції
- капуста білокачанна (або пекінська) – 300 г;
- ковбаса “салямі” – 100 г;
- консервований зелений горошок – 150 г;
- зелень кропу – 1-2 гілочки;
- майонез – 2 столові ложки;
- сіль, перець – за власним смаком.
Салат “Дністер”: технологія приготування
Для цього салату найкраще підходить рання капуста. З пізніх сортів готувати не раджу, бо ця капуста доволі тверда і салат від цього втратить свої смакові якості.
Якщо немає ранньої капусти , краще взяти пекінську. Як на мене, пекінська капуста надасть цьому салатові зовсім іншого смакового звучання, зробить його смак делікатнішим.
Капусту очищаємо від пошкодженого листя і нашатковуємо її дуже тоненькою соломкою. Що тонша соломка, то смачніший салат.
Складаємо нашатковану капусту в миску, трошки посипаємо її сіллю. Перетираємо руками, щоб пустила сік. Далі капусту добре відтискаємо, що сік залишився в мисці, він нам не потрібний.
Відтиснуту капусту перекладаємо в салатницю.
Якщо готуємо салат з пекінської капусти, відтискати її не потрібно, просто нарізаємо соломкою.
Ковбасу також нарізаємо соломкою і додаємо її до капусти.
Зелений горошок використовуємо консервований. Зливаємо рідину і перекладаємо його до салату. Посипаємо все подрібненим кропом і переміщуємо.
Заправляємо салат майонезом, перчимо і при потребі солимо.
Майонезу не варто давати багато, щоб не «утопити» в ньому смак салату. Все гарно перемішуємо.
Викладаємо салат на тарілку і подаємо до столу. От і всі премудрості салату «Дністер». Смачного!!!!