Квасоля з грибами – смачно і просто. Може бути і другою стравою, і салатом. Залежить від того, як ми будемо подавати до столу – гарячою або холодною.
Коли все пішло не за планом
В житті буває і так – плануєш одне, а воно все взяло і перевернулося догори дриґом. Десь приблизно так і вийшло з цією стравою.
Звечора замочила пречудову велику білу квасолю, щоб приготувати її з грибами.
Вранці взялася ту квасолю варити, а вона… о, Господи, уже фаршированя жучками. Поки квасоля суха, можна побачити жучків тільки тоді, коли вони просверлили дірки наскрізь. Але то була ще не та стадія. Одним словом пішла квасоля в смітник.
Але вихід знайшовся і страва, яка була задума, за пів години уже була на столі.
Квасоля з грибами: інгредієнти
- квасоля – 500 г;
- печериці – 5-6 шт;
- цибуля – 1 шт;
- морква – 1 шт;
- зелень кропу та петрушки – па 1 гілочці;
- олія – 4-5 столових ложок;
- сіль, перець червоний та чорний мелений – до смаку.
Квасоля з грибами: технологія приготування
Цибулю, моркву, печериці почистити та помити. Зелень помити також.
Цибулю нарізаємо півкільцями.
Моркву натираємо на тертці
Печериці нарізаємо пластиночками
Цибулю викладаємо в сковорідку на розігріту олію, помішуємо її поки вона не прив’яне.
До цибулі додаємо моркву і підтушуємо її.
Перекладаємо в сковорідку порізані печериці, солимо, перчимо, перемішуємо і накриваємо кришкою.
Тушкуємо все разом до повної готовності.
А що квасоля??? А квасоля з баночки!!!!
Відкрила – і на друшляк!
Коли рідина стекла, переклала квасолю до овочів, все перемішала і кілька хвилин протушкувалвиклала.
Далі переклала на тарілку і посипала зеленню.
І все – смачна квасоля з грибами на столі!