Квасоля з грибами

квасоля з грибамиКвасоля з грибами – смачно і просто. Може бути і другою стравою, і салатом. Залежить від того, як ми будемо подавати до столу – гарячою або холодною.

 

 

 

 

 

Коли все пішло не за планом

В житті буває і так – плануєш одне, а воно все взяло і  перевернулося догори дриґом. Десь приблизно так і вийшло з цією стравою.

Звечора замочила пречудову велику білу квасолю, щоб приготувати її з грибами.

Вранці взялася ту квасолю варити, а вона… о, Господи, уже фаршированя жучками. Поки квасоля суха, можна побачити жучків тільки тоді, коли вони просверлили дірки наскрізь. Але то була ще не та стадія. Одним словом пішла квасоля в смітник.

Але вихід знайшовся і страва, яка була задума, за пів години уже була на столі.

Квасоля з грибами: інгредієнти

  • квасоля – 500 г;
  • печериці – 5-6 шт;
  • цибуля – 1 шт;
  • морква – 1 шт;
  • зелень кропу та петрушки – па 1 гілочці;
  • олія – 4-5 столових ложок;
  • сіль, перець червоний та чорний мелений – до смаку.

Квасоля з грибами: технологія приготування

 

Цибулю, моркву, печериці почистити та помити. Зелень помити також.

Цибулю нарізаємо півкільцями.

Квасоля з грибами

Моркву натираємо на тертці

Квасоля з грибами

Печериці нарізаємо пластиночками

Квасоля з грибами

Цибулю викладаємо в сковорідку на розігріту олію, помішуємо її поки вона не прив’яне.

Квасоля з грибами

До цибулі додаємо моркву і підтушуємо її.

Квасоля з грибами

Перекладаємо в сковорідку порізані печериці, солимо, перчимо, перемішуємо і накриваємо кришкою.

Квасоля з грибами

Тушкуємо все разом до повної готовності.

Квасоля з грибами

А що квасоля??? А квасоля з баночки!!!!

Квасоля з грибами

Відкрила – і на друшляк!

Квасоля з грибами

Коли рідина стекла, переклала квасолю до овочів, все перемішала і кілька хвилин протушкувалвиклала.

Квасоля з грибами

Далі переклала на тарілку і  посипала зеленню.

Квасоля з грибами

І все – смачна квасоля з грибами на столі!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.