Якщо приготуєте лікер з полуниці, ви ні на мить не пошкодуєте про це. Це дуже і дуже смачний напій, який викликає відчуття блаженства. Аромат та смак – сподобається кожному, хто хоч раз скуштує його.
Подають полуничний лікер на десерт не тільки, як напій, а також, як соус до морозива. Він прекрасно поєднується в коктейлях з іншими компонентами, надаючи їм чудову ароматну ноту.
Полуничний лікер: інгредієнти
– полуниця – 1 кг;
– горілка – 1 л;
– цукор – 700 г;
– вода – 0,5л
Полуничний лікер: технологія приготування
Перебрати і помити полуницю.
Відкинути на дуршлаг, щоб стекла вода. Відриваємо хвостики і перекладаємо в скляну банку з широким горлом. Вливаємо в банку горілку. Якщо є спирт, можна його розвести дистильованою водою навпіл і використати замість горілки.
Закриваємо банку кришкою і ставимо настоюватися на 3-4 тижні. Полуниця маю втратити свій колір, побіліти.
Коли наливка настоїться визначений їй час, готуємо сироп: 700 г цукру всипаємо в 0,5 л води і заварюємо сироп.
Коли сироп охолоне, вливаємо його в банку з настояними в горілці полуницями. Залишаємо на кілька днів.
Далі проціджуємо вміст банки через дуршлаг. Ягоди викидаємо, а проціджену рідину фільтруємо через паперовий фільтр або складену у кілька разів марлю.
Якщо полуничний лікер вийшов мутний, варто його профільтрувати ще раз.
Розливаємо лікер в пляшки, закриваємо кришками і ставимо в холодне місце.
Через 1-2 місяці полуничний лікар набуде стабільного смаку та аромату. Насолоджуйтеся його смаком на здоров’я.