Паштет з квасолі

Паштет з квасоліЯкщо поєднати смак та аромат білих сушених грибів і квасолю, отримаємо дуже смачний квасолевий паштет. Не вірите? Спробуйте, не пошкодуєте.

 

 

 

 

З сухої квасолі можна приготувати багато цікавих страв: салат, квасолеву зупку, лобіо. Квасоля сама по собі має нейтральний смак, тому до неї можна додавати овочі, гриби або горіхи. Один з найпоширеніших варіантів – додавання сухих білих грибів. В результаті виходить  дуже смачний квасолевий паштет, який можна намазати на хліб і подати як закуску на святковий стіл.

Як приготувати паштет з квасолі

Інгредієти:

  • квасоля суха – 1 склянка;
  • морква – 2 шт;
  • цибуля ріпчаста – 2 шт;
  • гриби сухі – 100 г;
  • рослинна олія – 30 мл;
  • сіль за смаком;
  • суміш перців (мелених) – за смаком.

Рецепт приготування паштету з квасолі

Квасолю варто вибрати велику, м’ясисту.

Паштет з квасолі

Промити її, залити холодною водою залишити на ніч. Якщо квасоля дуже стара, можна додати 1 ч. л. соди.

Паштет з квасолі

Сухі білі гриби теж заливаємо водою і залишаємо на ніч.

Паштет з квасолі

 

Квасолю перекладаємо в баняк, заливаємо водою і варимо до готовності. За 10 хвилин до закінчення, квасолю необхідно посолити. Коли квасоля зварилася, залишки води зливаємо.

Паштет з квасолі

Одночасно з квасолею в другому банячку необхідно зварити гриби, які за ніч розмокли. Достатньо, щоб вони покипіли на легкому вогні  10-15 хвилин.

Паштет з квасолі

Поки варяться квасоля та гриби, готуємо всі овочі, які перераховані в рецепті квасолевого паштету.

Цибулю чистимо, миємо і подрібнюємо.

Паштет з квасолі

Моркву чистимо миємо і натираємо на терці.

Паштет з квасолі

В пательні розігріваємо олію, викладаємо подрібнену моркву та цибулю і на легкому вогні, постійно помішуючи, трохи підсмажуємо їх. Виймаємо гриби з бульйону, злегка відтиснувши їх, січемо ножем і додаємо до моркви та цибулі, що тушкуються в сковорідці. Все перемішуємо і смажимо до повної готовності.

Паштет з квасолі Овочі солимо, перчимо і смажимо ще хвилин 5. Грибний бульйон не виливаємо, він ще нам знадобиться.

Баняк з квасолею ставимо на вогонь, і потрохи доливаємо грибний бульйон, постійно помішуючи квасолю. Квасоля поступово втягне бульйон і просочиться грибним ароматом. Але рідини не повинно бути надто багато, бо паштет вийде рідким.

В баняк з квасолею перекладаємо підсмажені овочі,

Паштет з квасолі

збиваємо їх блендером в однорідну масу.

Паштет з квасолі

 

Пробуємо паштет на смак, при необхідності додаємо сіль чи  перець. Коли паштет вистигне, його смак стане більш насиченим.

Паштет з квасолі

Для зберігання можна перекласти квасолевий паштет в сухі баночки, закрити кришкою і поставити в холодильник.  Зберігати закуску не більше 4-5 днів.

Паштет з квасолі

Подавати з хлібом, овочами. Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.