Ніжинський салат

Ніжинський салатНіжинський салат – це ідеальний рецепт огіркового салату з мінімальною кількістю інгредієнтів. Його під силу приготувати навіть кулінару-початківцю.

 

 

 

Вигідний цей салат ще і тим що для його приготування підходять «неформатні» огірки різних розмірів, які не годяться для консервування іншими способами.

Ніжинський салат

Інгредієнти:

– огірки – 4 кг;

– цибуля – 1,5 кг;

– зелень кропу – 2пучки;

– олія соняшникова – 1 склянка;

– цукор – 1 склянка;

– оцет 9% – 1 склянка;

– перець чорний мелений – 1 столова ложка;

– сіль – 3-4 столові ложки;

– лавровий листок – 11 шт;

– перець духмяний горошком – 22 шт;

Ніжинський салат: технологія приготування

Огірки замочуємо на годинку-дві в холодній воді. Потім миємо в проточній воді і даємо можливість їй стекти.

Ніжинський салат
В проточній воді миємо також зелень кропу. Чистимо, миємо та нарізаємо пів кружальцями цибулю.
Для ніжинського салату нарізаємо огірки не надто тонкими кружечками, їх товщина повинна бути десь 3-4 мм.

Ніжинський салат
Подрібнюємо зелень кропу.

Ніжинський салат

Перекладаємо порізані огірки, зелень кропу, цибулю в велику миску. Додаємо до овочевої суміші сіль, цукор, мелений чорний перець, олію, оцет.

Ніжинський салат

Все добре перемішуємо.
Залишаємо овочеву суміш постояти кілька один. Можна залишити на ніч.

Ніжинський салат

Після того, як суміш постояла, огірки пустили сік. Додавати води до салату вже не буде потреби.
Ретельно миємо банки і кришки. Стерилізувати їх не потребно.

В кожну банку кладемо 1 лавровий листок, 2 зернятка духмяного перцю і наповнюємо огірковою сумішшю разом з соком.

Прикриваємо банки з ніжинським салатом кришками і стерилізуємо на протязі 10 хвилин. Шкірка огірків дещо змінить колір – він стане оливковим. Герметично закручуємо кришки. Ніжинський салат готовий.

Ніжинський салат
З вказаної кількості овочів виходить 11 півлітрових банок ніжинського салату.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.