Секретний рецепт заварного тіста для вареників

заварне тісто для варениківХіба тістом для вареників когось можна здивувати?
Виявляється можна. Моя сусідка, господиня з великим життєвим досвідом, була щиро здивована рецептом заварного тіста для вареників. Скуштувавши мої “шедеври”, похвалила. Тепер цим рецептом  тільки і користується.

Скажу відразу: це тісто ідеально підходить для вареників, пельменів і чебуреків. В чому секрет заварного тіста для вареників?

Він полягає в тому, що замішують тісто на крутому окропі і без яйця. З цього тіста ліплять вареники, які готують в піст.

Ще одна перевага заварного тіста в тому, що його можна розтачати до напівпрозорого стану. Воно ніколи не розварюється і не розтріскується при заморожуванні.

Рецепт заварного тіста для вареників

Інгредієнти:
– пшеничне борошно вищого гатунку – 3 чашки;
– кипляча вода -1 чашка;
– рослинна олія або вершкове масло – 1-2 ст. ложки;
– сіль – ½ чайної ложки.

Як ви зрозуміли, співвідношення борошно-вода 3: 1.

Покроковий рецепт заварного тіста для вареників

1. У миску всипаємо 3 чашки просіяного пшеничного борошна, перемішуємо борошно з сіллю.

заварне тісто для вареників

2. До борошна вливаємо чашку крутого окропу.

заварне тісто для вареників

3. Додаємо вершкове масло або олію і ложкою дуже швидко замішуємо.

заварне тісто для вареників

4. Далі тісто обминаємо руками до тих пір, поки воно не стане однорідним. Все робимо дуже швидко.

заварне тісто для вареників

5. Тісто перекладаємо в миску, накриваємо теплою тарілкою. Даємо йому відпочити мінімум 30 хвилин.

заварне тісто для вареників

6. Коли тісто відпочило, відділяємо частину, викладаємо на стільницю і тачалкою розтачуємо його до потрібної товщини. Тісто настільки пластичне, що його можна розтачати до 1 -2 мм. Для вареників досить товщини 2- 3 мм.

заварне тісто для вареників

7. Спеціальною формою або склянкою, діаметром близько 7 см, вирізуємо з тіста кружечки. “Відходи” теста повертаємо в миску, беремо наступний шматок і повторюємо увесь процес, поки не використаємо все тісто.

заварне тісто для вареників

8. Наповнюємо вирізані кружечки теста будь-якою начинкою, пальцями ретельно защипуємо краї вареника.

заварне тісто для вареників

9. Готові вареники викладаємо на тацю або плоску тарілку.

заварне тісто для вареників

10. Воду, в якій готують вареники, солити вже немає потреби, оскільки сіль ми додали в тісто при замісі. Закидаємо вареники в киплячу воду, акуратно помішуємо ложкою, щоб вони не прилипли до дна. Як тільки вареники спливли, збавляємо вогонь до мінімуму і готуємо ще 2 хвилини. Подаємо вареники до столу поливши їх вершковим маслом, сметаною або підсмаженою до золотистого кольору цибулею.

заварне тісто для вареників

Потрібно зазначити, що м’якість і пластичність тіста залежить від якості пшеничного борошна. Тому, можливо, кількість води потрібно змінювати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.