Добре розумію людей, які полюбляють м’ясні страви і не уявляють життя без них. Якщо чесно, то я також належу до цієї категорії.
Сьогоднішня страва присвячується м’ясоїдам. Хоч сама почекаю до Великодня. Думаю, що м’ясні рулетки з грибами гурмани оцінять достойно.
М’ясні рулетки з грибами – страва в приготуванні зовсім нескладна, дуже смачна та ще і виглядає презентабельно. Такий собі ідеальний варіант для гостини або романтичної вечері вдвох.
Мясні рулетики з грибами
Інгредієнти:
– 250 г свинини (полядвиці або вирізка);
– 2 цибулини;
– 300г печериць;
– 50 г твердого сиру;
– сіль, перець мелений червоний та чорний;
– приправа «Прованські трави»;
– 1 ст. ложка лимонного соку;
– – олія для смаження;
– 1 яйце;
– борошно – 3 ложки;
– панірувальні сухарі – 3-4 ложки.
М’ясні рулети з грибами: технологія приготування
Кусок полядвиці гарно промити, обсушити паперовими серветками і розрізати на шматки товщиною 1,5 см.
Відбиваємо кухонним молоточком шматки м’яса, формуючи з нього прямокутники.
М’ясо скроплюємо лимонним соком, солимо, перчимо, посипаємо пряними травами. Складаємо шматки гіркою і залишаємо їх маринуватися.
Тим часом чистимо печериці і нарізаємо їх плястерками.
Дрібненько ріжемо почищену і помиту цибулю.
В сковорідку вливаємо кілька ложок олії, розігріваємо її, викладаємо подрібнену цибулю і печериці. Тушкуємо їх, регулярно помішуючи, солимо та перчимо до смаку.
Натираємо на терці твердий сир.
Змішуємо тушковані гриби з цибулею і натертий сир.
На шматочки відбитого м’яса викладаємо тушковані гриби з цибулею та тертим сиром і скручуємо в рулетик.
Щоб рулетик не розвалився, скріплюємо його кінці зубочистками.
Обкачуємо рулетики зі всіх боків в борошні.
Потім у збитому яйці.
І, нарешті, в панірувальних сухарях.
Викладаємо рулетики на сковорідку з добре розігрітою олією, обсмажуємо на легкому вогні зі всіх сторін. Перед подачею на стіл, виймаємо з рулетиків зубочистки.
Рулетики з грибами чудово смакують з пастою або картопляним пюре. Якщо ви слідкуєте за своєю вагою, замініть пюре овочевим салатом.
Гарантую – буде смачно!
Потрібно зазначити, що свинину можна замінити телятиною або курятиною. Смак буде дещо інший, але результат буде не менш смачний.