Горохова зупа без м’яса

Горохова зупа без м'ясаГорохову зупу без м’яса можна вважати ідеальною першою стравою під час посту. Вона поповнить організм рослинним білком, оскільки тваринний білок, який міститься в м’ясі, яйцях і молочних продуктах, повністю виключається. Ще одна перевага цієї зупи – невеликі затратити часу та грошей.

Довго розповідати про секрети приготування цієї страви не варто, подаю горохову зупу з покроковим фото на ваш розгляд.

Як приготувати пісну горохову зупу

Інгредієнти
– вода – 2 л;

– сухий горох – 300-350 г;

– морква середнього розміру – 1 штука;

– корінь селери – ¼ частина;

– цибулина – 2 штуки;

– цибуля-порей -1 штука;

– 2-3 картоплі середнього розміру;

– зелень петрушки, кропу;

– сіль, перець, запашний перець, лавровий листочок;

– соняшникова олія – 2-3 столових ложки.

Як приготувати гороховий суп: покроковий рецепт

Сухий горох гарненько промиваємо і розварюємо до стану пюре. Щоб заощадити час, цю процедуру можна проробити в мультиварці.

Горохова зупа без м’яса

Поки горох розварюється, чистимо моркву і цибулю.

Горохова зупа без м’яса

Половинку моркви натираємо на тертці.

Горохова зупа без м’яса

Одну цибулину подрібнюємо.

Горохова зупа без м'яса

У сковорідку вливаємо кілька ложок соняшникової олії, розігріваємо її і викладаємо терту моркву і подрібнену цибулю. Тушкуємо їх 5-10 хвилин на легкому вогні.

Горохова зупа без м'яса

Очищаємо від шкірки картоплю і селеру, нарізаємо їх кубиками.

Горохова зупа без м’яса

Подрібнюємо зелень.

Горохова зупа без м'яса
Наливаємо в баняк воду, додаємо до неї лавровий листок, частину зелені, зв’язану в пучок, чорний і запашний перець горошком, цілу цибулину, решту моркви, розрізавши її навпіл, селеру, картоплю. Додаємо горохове пюре і доводимо зупку до кипіння. Зменшуємо вогонь і варимо, поки не зваряться овочі.

Горохова зупа без м'яса
Через 15-20 хвилин перекладаємо в зупу тушковану суміш моркви та цибулі, сіль, мелений перець. Пробуємо картоплю. Якщо вона м’яка, знімаємо баняк з вогню, всипаємо у зупу подрібнену зелень і два зубки часнику, попередньо роздавивши їх.

Перед подачею на стіл даємо можливість пісній гороховій зупі хоча б 30 хвилин настоятися.

Горохова зупа без м'яса

Можна приготувати горохову зупу в мультиварці. До готового горохового пюре, треба додати необхідну кількість води, всі інші інгредієнти і виставити режим «суп». Солимо, перчимо і додаємо зелень – в кінці режиму.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.