Коли хочеться чогось смачного, а в холодильнику негусто, пропоную приготувати оладки. Вони готуються дуже швидко і відносяться до страв із серії “дешево і сердито”. Така собі смачна палочка-виручалочка.
Пишні оладки нашвидкоруч
Інгредієнти:
– 1,5 склянки пшеничного борошна;
– 1 ст. ложка цукру або пакетик ванільного цукру;
– 2/3 склянки кислого молока (можна тільки сироватку) або кислого кефіру;
– 1 чайна ложка соди;
– дрібка солі;
– рослинна олія для смаження.
Пишні оладки на швидку руку: технологія приготування
Просіємо борошно в миску, додавши сіль, цукор і соду. Гарненько перемішуємо ложкою.
Більше цукру додавати не варто, інакше, коли вони смажитимуться, підгорять. Краще вже потім до готових оладок подати варення або солодку сметану.
Повільно, при постійному помішуванні, вливаємо в в миску кисле молоко або кефір. Швидко розмішуємо, стараючись розбити грудочки борошна. Найкраще скористатися міксером. Тісто повинно бути доволі густим – на кшталт густої домашньої сметани.
Вливаємо в сковорідку рослинну олію, розігріваємо її.
Змочивши ложку у воді, викладаємо оладки на сковорідку.
Зменшуємо вогонь майже до мінімуму і підсмажуємо одадки з одного боку.
Коли на поверхні з’являться бульбашки, оладки потрібно перевернути. Сковорідку можна накрити кришкою, вонистануть ще пишніші.
Готові оладки перекладаємо на паперову серветку, щоб вони ввібрали зайвий жир.
Знову змочуємо ложку у воді і викладаємо на сковорідку наступну порцію.
Із запропонованої кількості продуктів виходить 12-15 оладок.
Багато господинь дадають в тісто в тісто яйця. Смак практично не зміниться, але оладки стануть тугішими. У тісто можна додати тоненько нашатковані яблука, родзинки.
Чому рецептназивається оладки на швидку руку? Та тому, що їхприготування йде від сили 15 хвилин.
Ці оладки смачні і гарячі, і холодні. Подавати їх можна збудь-яким варенням, солодкою сметаною або збитими вершками до кави або чаю.
Пишні оладки нашвидкуруч – ідеальний варіант на сніданок або вечерю. Та і несподіваних гостей не гріх почастувати