Шоколадні млинці з елементами абстрактного розпису

шоколадні млинціЯк на мене, млинці – це та страва, яку можна їсти і в свята , і в будні, на сніданок, на вечерю і обід.  Комусь смакують млинці з сиром, комусь з м’ясом. Млинці з маком або вишнями теж мають своїх фанатів.
А чи смакують вам шоколадні млинці, і не прості, а з елементами абстрактного розпису?. Не знаєте як їх готувати? Що ж, долучайтеся!

Як приготувати шоколадні млинці

Інгредієнти:
– борошно пшеничне – 6 ст. ложок;
– яйця – 2шт;
– молоко – 300 мл;
– олія – 1-2 ст. ложки;
– какао – 1 ст. ложка;
– цукор – 1 ст. ложка;
– цукор ванільний – 1 пачечка.

Як приготувати шоколадні млинці: технологія

В чашу міксера висипаємо просіяне борошно, ванільний цукор, звичайний цукор, вбиваємо яйця і вливаємо молоко та олію.

шоколадні млинці
Збиваємо міксером до однорідного стану. Тісто повинно бути не надто густе і не надто рідке, таке, як на звиклі млинці.

шоколадні млинці
1/3 частину тіста відливаємо, всипаємо до нього какао-порошок. Міксером або збивачкою розмішуємо до однорідного стану.

шоколадні млинці

Слідкуємо, щоб в тісті не було грудочок. Якщо вам здається, що шоколадне тісто надто густе, до нього можна додати трішки молока і ще раз вимішати.

Залишаємо тісто постояти хвилин 20-30. За цей час воно стане більш тягучим.  При перевертанні на сковорідці млинці не будуть рватися.

Змазуємо сковорідку з антипригарним покриттям олією, дуже економно, без надлишку. Зауважу, що змазуємо тільки перед випіканням першого млинця, бо олію ми вже влили в тісто.
Розігріваємо сковорідку, виливаємо на неї невелику кількість білого тіста, швиденько повертаємо її на всі боки, щоб тісто якомога швидше розтеклося по її поверхні. Тепер швиденько набираємо ложкою шоколадне тісто і малюємо ним абстрактні малюнки – чорним по білому.

шоколадні млинці
Всю цю процедуру треба робити швиденько, бо інакше чорний малюнок буде виступати над білим тісто. Хоча на смак млинців це не вплине. Як тільки поверхня млинця стане матовою, лопаткою перевертаємо його на другу сторону. Малюнок буде тільки на одній стороні.
Можна зробити ці ж самі млинці, тільки творити свої абстракції на чорному фоні.

шоколадні млинці
Для такого варіанту млинців додаємо какао-порошок до більшої частини борошна, але збільшуємо його кількість на 1 ложку. А менша частина тіста залишається білою. Виливаємо шоколадний млинець а білим тістом малюємо на ньому.

шоколадні млинці
Спробуйте приготувати шоколадні млинці з елементами абстрактного розпису разом з дітьми. Буде цікаво і весело і креативно бо творчість не може бути нудною.

шоколадні млинці З шоколадними млинцями буде не тільки весело, але і дуже смачно!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.