Спекотно… Будемо рятуватися від спраги напоями, які не тільки втамують її, але й поповнять наш організм вітамінами та корисними мікроелементами.
З екзотичних напоїв, якими заповнені вітрини, толку мало, а оздоровлююча користь цілющих трав перевірена віками.
Пропоную вам приготувати два варіанти смачного літнього прохолодного, добре освіжаючого напою. Впевнена, що вони сподобаються вам і вашим друзям.
Літні прохолодні напої: м’ятно-імбирний напій
Інгредієнти:
– 1 лимон середнього розміру;
– кілька гілочок м’яти перцевої;
– кілька гілочок м’яти холодної;
– кілька гілочок меліси;
– 2 невеликих огірочки;
– 2 ст. ложки тертого імбиру;
– 3-4 ложки меду;
– 2,5 л води.
Мятно-імбирний напій: спосіб приготування
Очищаємо корінь імбиру від шкірки і натираємо його на терці.
Старанно миємо лимон і ошпарюємо його кип’ятком. Після цього нарізаємо кружечками.
Огірочки сполікуємо в воді. Якщо вони домашні, можна від шкірки не очищати. Їх також нарізаємо кружечками.
Гілочки м’яти та меліси промиваємо в біжучій воді. Їх листочки зроблять м’ятно-лимонний напій особливо ароматним.
Всі компоненти, крім меду, складаємо в банячок і заливаємо кип’яченою водою, охолодженою до 70-80 градусів.
Кип’ятком заливати не варто, бо зруйнуємо всі вітаміни.
Накриваємо кришкою і даємо можливість настоятися. Коли температура напою знизиться до кімнатної, додаємо мед. Тут уже керуємося власними смаковими відчуттями.
Робити дуже солодким м’ятно-імбирний напійне вартує, бо ми ж втамовуємо спрагу. Ставимо напій на кілька годин в холодильник, а далі – насолоджуємося його смаком.
Літні прохолодні напої: м’ятно-лимонний напій з корицею
Інгредієнти:
– 1 лимон середньoго розміру;
– кілька гілочок м’яти перцевої;
– кілька гілочок м’яти холодної;
– кілька гілочок меліси;
– кілька палочок кориці;
– 3-4 ложки меду;
– 2,5 л води.
Мятно-лимонний напій з корицею: технологія приготування
Спосіб приготування м’ятно-лимонного напою з корицею подібний до приготування переднього.
В банячок скаладаємо гілочки м’яти, меліси, палочки кориці, порізаний кружечками лимон. Все заливаємо кип’яченою водою, охолодженою до 70-80 градусів. Настоюємо.
Коли напій охолоне до кімнатної температури, додаємо мед на свій смак. А далі – в холодильник.
Обидва літні прохолодні напої можна пити і без додавання меду. Але мед містить таку величезну кількість корисних мікроелементів, що ігнорувати його не вартo.
Мятно-лимонний напій з корицею можна пити і гарячим. Особливо ввечері, тоді міцний сон вам буде гарантований.