Продовжуючи тему вишневих смаколиків, неможливо не замовити слово про вишневий лікер. Варіантів його приготування є доволі багато, але насмілюсь запропонувати рецепт вишневого лікеру власного приготування, який достойно пройшов випробовування часом.
Як приготувати вишневий лікер
Інгредієнти:
– 750 г дозрілих вишень;
– 750 г спирту;
– 750 г цукру;
– 300 г води
Вишневий лікер власного приготування: технологія
Вишні перебрати, видалити хвостики, промити під струменем води. Кісточки не вибираємо.
Перекладаємо ягоди в скляну банку і заливаємо їх спиртом. Щільно закриваємо кришку і тиждень настоюємо, час від часу струшуючи.
Через тиждень зливаємо настояну спиртову суміш, закорковуємо її і відставляємо.
Вишні зі спирту знову перекладаємо в скляну банку, засипаємо їх цукром, закриваємо кришкою, добре перетрушуємо і ставимо в тепле місце, можна на сонце.
Регулярно вишнево-цукрову суміш струшуємо і витримуємо її до тих пір, поки не розчиниться цукор. Це триває приблизно два тижні
Отриманий сироп зливаємо в інший посуд через фільтрувальний папір або вату.
До вишень, які залишилися в банці, вливаємо половину вказаної порції води – 150 г, добре розмішуємо і вливаємо через фільтр до сиропу.
Цю процедуру повторюємо ще раз з другою порцією води – 150 г. Таким чином вимиваємо з вишень весь цукровий сироп і остатки соку. Фільтруємо і доливаємо до сиропу.
Додаємо до сиропу раніше отриманий спиртовий екстракт вишні, попередньо теж профільтрувавши його. Перемішуємо всі інгредієнти, практично вишневий лікер готовий.
Але вишневий лікер власного приготування буде готовий до вжитку, якщо він вистоїться в холоді хоча б 2 тижні.
За цей час він очиститься, на дні банки появиться осадок. Дуже акуратно розливаємо вишневий лікер власного приготування у пляшки, щоб осадок залишився в банці.
Вишневий лікер готовий, його можна подавати до столу.
Тепер, знаючи як приготувати вишневий лікер, ви зможете здивувати гостей чудовим ароматним напоєм. Його подають на десерт. Він чудово поєднується з морозивом. Як охолоджуючий напій, вишневий лікер подають, розвівши його холодною водою і додавши в склянку кубики льоду.