Лікер із пелюсток троянди

Лікер із пелюсток трояндиПісля праведних трудів, відпочиваючи в колі милих серцю подружок, крім кави, часом хочеться випити чогось міцнішого, але смачного і ароматного. Одним словом – дівчачого.
От на такі випадки, щоб засолодити душу, у мене припасений лікер із пелюсток троянди. Бо нічого дівчині так не личить, як букет троянд, навіть якщо він закоркований в пляшці.

Вид троянди для лікеру із трояндових пелюсток

Приготувати лікер із пелюсток троянди нескладно. Але дуже важливо вибрати правильний сорт троянди. Для лікеру, як і для варення, підходить Rosa rugosa, тобто троянда зморшкувата . Вона буває двох видів – блідо-рожева і рожево-фіолетова.
Для приготування трояндового лікеру використовують рожево-фіолетову троянду зморшкувату.

Лікер із пелюсток троянди

Бажано з пелюсток видалити білі кінчики, бо вони нададуть лікеру легку гірчинку.

Лікер із пелюсток троянди

Лікер із пелюсток троянди

Зрештою, можна їх не відривати, якщо вам гірчинка подобається.

Рецепт лікеру із пелюсток троянди

– 100 г трояндових пелюсток;
– 1 склянка цукру;
– 1-1,5 чайної ложки лимонної кислоти;

Змішати всі інгредієнти, добре перемнути. Так, щоб пелюстки дали сік.
Тепер цю суміш треба поставити в темне місце, можна і в холодильник, на 3 дні.

Лікер із пелюсток троянди

Далі готуємо сироп:

З 2х склянок води і 2 столових ложок цукру заварюємо сироп. Гарячим сиропом заливаємо трояндову суміш і залишаємо її настоюватися ще на 4 дні.

Лікер із пелюсток троянди

Після цього проціджуємо настоянку трояндових пелюсток через кілька шарів марлі. Додаємо 100г спирту і перемішуємо. Ставимо в холодильник на кілька днів і ще раз фільтруємо. Лікер із трояндових пелюсток готовий.

Якщо у вас немає спирту, його можна замінити горілкою. Але тоді потрібно змінити рецепт лікеру із пелюсток троянди: для заварювання сиропу беремо не дві склянки води, а одну. В іншому випадку у нього не буде відповідної міцності.

Лікер із пелюсток троянди
Запах та смак у лікеру божественний, колір теж. Готується лікер з трояндових пелюсток швидко, а п’ється з величезним задоволення.

Залишити відповідь до Анонім Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.