Французький багет – що може бути простіше

Французький багет

Якщо вам подобається домашня випічка, пропоную рецепт справжнього французького багета. Хліб виходить надзвичайно смачний. М’якуш пористий, ніжний, зверху тоненька хрумка скоринка. Рецепт настільки простий, що випекти французький багет під силу навіть людині, досить далекій від кулінарії.

 

Майстер-клас: Як приготувати французький багет

Французький багетІнгредієнти:

– пшеничне борошно вищого сорту – 450 г ;
– свіжі дріжджі – 20 г або сухі – 7 г;
– молоко – 250 г;
– вода – 70 г;
– сіль – 1 ч. ложка;
– цукор – 1 ч. ложка;
– оливкова олія (можна замінити соняшниковою) для змазування тіста та форми.

Як приготувати тісто для французького багета

Вливаємо в миску, в якій будемо замішувати тісто, підігріту воду, додаємо сіль, цукор, дріжджі. Розмішуємо ложкою, щоб все розчинилося. Просіюємо в миску борошно.

Французький багет

Доливаючи тепле молоко, замішуємо м’яке тісто.

Французький багет
Накриваємо миску з тістом рушничком і ставимо її в тепле місце.

Французький багет

Коли тіста стане в два рази більше, викладаємо його на стільницю і ділимо на три частини.

Французький багет
Беремо одну частинку тіста, викладаємо її на стільницю, підсипану борошном, і розкатуємо в тоненький пласт. Змазуємо розкатане тісто оливковою олією рукою або силіконовим пензликом.

Французький багет

Складаємо тісто конвертом.

Французький багет

Далі розкатуємо тісто в прямокутний пласт. Довжина цього прямокутника повинна відповідати довжині бляшки, в якій будемо випікати багети.

Французький багет

Ще раз змазуємо тісто олією і скручуємо його в рулет.

Французький багет
Так поступаємо з тими кусками тіста, що залишилися.
Багети зверху можна посипати кмином або кунжутом. Якщо вам не дуже смакують посипки, можна і не посипати.
Бляшку, в якій будуть випікатися багети, вистеляємо пекарським папером, змазуємо його олією.

Французький багет
Викладаємо багети на бляшку, гострим ножем робимо глибокі надрізи і залишаємо на 15-20 хвилин, щоб вони підросли.

Французький багет

Як випікати французький багет

Випікання французького багета має свої особливості.
На низ плитки ставимо вогнетривку посудину з водою.

Прогріваємо духовку до 220 градусів. Коли вода почне парувати, поміщаємо бляшку з багетами в духовку і знижуємо температуру до 180 градусів.

Через 10 хвилин виймаємо з духовки посудину з водою і продовжуємо випікати багети ще 20 хвилин.

Готові багети залишаємо охолонути на бляшці, прикривши їх рушником.

Французький багет

А далі – зі стола змітаються миттєво, бо магазині такої смакоти не купиш.

Французький багет

Залишити відповідь до Анонім Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.